Ibiza

Spanien

Ferier på Ibiza

Når der før i tiden var nogen, der sagde noget om Ibiza, kunne jeg ikke lade være med at forbinde øen med dens ekstravagante og brusende natteliv. Nu hvor jeg selv har været på Ibiza flere gange, har jeg nogle helt andre associationer med øen. Jeg tænker på de mange frugtplantager og de smukke grønne bakkeskråninger på den nordlige del af øen, på de små bugter med klipper langs sydkysten og på de traditionelle, hvide gårde og de maleriske småkirker længere inde på øen. Landskabet er vildt og dens naturlige vegetation smuk. På Las Salinas’ saltflader kan man endda spotte flamingoer! Hvor er det dog et unikt stykke Spanien.

Mere om Ibiza

Ferier med seværdigheder på Ibiza

Ibiza byder på et utal af ukendte og paradisiske strande, små, autentiske restauranter og smukke naturområder. Cala d' en Serra og Cala Llentia fx er skønne strande, hvis du bare ønsker at slappe af i ro og fred med den beroligende lyd af bølgerne i baggrunden. Også for naturelskere er der masser af muligheder, gå fx på opdagelse i naturområdet Las Salinas. Her finder du ikke mindre end 178 plantearter og 210 forskellige fuglearter. For dem, der elsker at udforske den mange hundrede år gamle kultur, kan Dalt Vila varmt anbefales. Ibizas historiske hjerte sørger for, at du føler dig hensat til forgangne tider. Gå en tur og nyd de fantastiske udsigter over Ibiza – helt gratis! Denne del af byen ligger nemlig på en bakke og knejser stolt over Ibiza-By. Fra øens sydvestlige del kan du være heldig at kunne skimte Alicante på en klar dag på den anden side af det glinsende blå hav.

Kulinariske rejser på Ibiza

De lange sommeraftener på Ibiza er den perfekte ramme om lækker mad og et godt glas vin. Jeg tænker ofte på de charmerende, autentiske restauranter ved havet, som jeg har fundet på mine bilture langs kysten. Øens traditionelle retter vidner om gastronomisk påvirkning fra fx det arabiske og afrikanske køkken. Retterne er ofte anderledes end dem du ellers finder i Spanien. Jeg elsker fisk, og på Ibiza sidder jeg altid længe med menukortet og har svært ved at bestemme mig. Det vrimler med fristende muligheder! Mine tænder løber i vand, når jeg tænker på arròs a la bruta, ris med blæksprutte eller guisat de peix, en ret med forskellige slags fisk og kartofler.

Vejret på Ibiza

Ibiza har milde vintre og varme somre, med temperaturer på omkring 15 grader om vinteren og ca. 30 grader i sommermånederne. Hvis du foretrækker en afslappet solferie, så er midt juni til midt september den perfekte tid. I sommerferien i juli og august kan du nyde de lange, skønne sommeraftener, hvor temperaturen stadig føles varm og behagelig. Vælg din ferie til Ibiza nedenfor!

close

De smukkeste ferieboliger: Ibiza

Langt væk fra mængden