Catalonien

Spanien

Ferier i Catalonien

Frank, en af mine gode venner, har flere gange vandret på pilgrimsruten til Santiago de Compostella, og jeg lytter altid med stor interesse, når han fortæller om sine unikke vandreture. Han har fortalt mig, at en del af ruten går igennem de spanske Pyrenæer i den nordlige del af Catalonien. De små, charmerende landsbyer med de magistrale klostre og ældgamle kirker danner en fortryllende ramme undervejs. Men jeg kender også helt andre sider af Catalonien og ved, at provinsen også kan byde på skønne strande og imponerende borge. Og det bedste af det hele: Maden er pragtfuld! Se også mine andre destinationer i Spanien.

Mere om Catalonien

Seværdigheder Catalonien

At jeg holder meget af Spanien, udelukker ikke, at jeg bærer Catalonien dybt i mit hjerte. Indbyggerne i denne spanske region betragter nemlig deres del af Spanien som ‘et land i landet’. Jeg elsker de charmerende byer som Barcelona, Girona og Tarragona. Og de smukke kyster, de skovklædte bjerge og vidtstrakte naturområder som Montseny er virkelig et besøg værd. Jeg forstår udmærket, at catalonierne er så stolte af ’deres land’. Catalonien er anderledes end resten af Spanien. Og absolut ikke mindre smukt.

Mad og drikke Catalonien

Det er i Catalonien, jeg har lært at drikke cava. De mange vinmarker danner grønne, pragtfulde rammer for smukke vandre- og bilture. En af de catalonske retter, der virkelig er et must, er fideua, der minder om paella, men som bliver tilberedt med smal båndpasta i stedet for ris. Hvis man er på ferie i Catalonien, bør man også prøve de lokale pinchos. Det er miniretter - de kan sammenlignes med tapas, serveret på tandstikkere. Man gemmer sine tandstikkere, for der betales efter antallet af tandstikkere på ens tallerken. Det er en god måde at prøvesmage alle mulige forskellige lækkerier på!

Vejret Catalonien

Vejret i Catalonien er afhængigt af området, man befinder sig i. Der er middelhavsklima i kystområderne med milde vintre og varme somre med temperaturer på mellem 25-30 grader. Længere inde i landet er vintrene koldere og somrene varmere. Der falder meget nedbør i Pyrenæerne, om vinteren evt. også sne. Sneen på bjergtinderne bliver endda somme tider liggende om sommeren.

close

De smukkeste ferieboliger: Catalonien

Langt væk fra mængden