Alicante

Spanien

Ferier i Alicante

Alicante har med sine hvide strande og fredfyldte bugter fået tilnavnet Costa Blanca. Men lad dig ikke kun friste af den smukke kystlinje i den sydøstlige del af Spanien! Oplev også kulturen og det spanske temperament med et unikt særpræg som ikke findes andre steder. Tag på opdagelse lidt længere inde i landet og nyd en tallerken paella i et af fiskerlejerne. Jeg elsker havnen i Altea. Herfra kan man slentre igennem de flere hundrede år gamle gader op på toppen af bakken, hvor man kan sidde og nyde udsigten og bare være til stede i nuet.

Mere om Alicante

Seværdigheder Alicante

Provinsen Alicante kan byde på hele seks naturparker, som alle er et besøg værd. Oplev fx La Font Roja, hvor man kan gå lange traveture og nyde freden og roen. Salinas de Santa Pola er også en af mine favoritter, for her kan man studere flamingoerne i deres naturlige omgivelser. Jeg bliver aldrig træt af at betragte de unikke, lyserøde fugle! Jeg er vild med skønne ture i naturen, men holder også af kultur og historie, og derfor er Cartagena en af mine favoritter. Byen er ét stort museum, og de pragtfulde bygninger og ruiner fører dig tilbage til en fjern fortid. Hvis jeg bagefter har lyst til total afslapning, er der masser af dejlige strande lige i nærheden. Det er bare et spørgsmål om at vælge!

Mad og drikke Alicante

Når jeg er i Alicante, leder jeg ofte efter produkter med DOP-kvalitetsmærket. Forkortelsen står for Denominación de Origen Protegida, der står garant for den geografiske beliggenhed, hvor produktet er fremstillet, og for producentens kvalitet. På den måde har jeg fundet fx nye olivenoliesorter, honning, skinke, vine og oste. Man får nemlig ikke DOP-kvalitetsmærket sådan uden videre, så derfor kan man være sikker på, at der virkelig er tale om produkter af god kvalitet. Mine personlige favoritter er nispero (en lysorange frugt) og Fondillón Alicantino, en velsmagende, halvsød vin.

Vejret Alicante

Det er ikke svært at komme med pålidelige vejrudsigter for Alicante og Costa Brava. Der falder kun lidt regn i alle årets måneder, og der er masser af solskinstimer året rundt. Der er heller ingen ekstreme temperatursvingninger. Om sommeren er der omkring 30 grader, om vinteren omkring 16 grader.

close

De smukkeste ferieboliger: Alicante

Langt væk fra mængden