Spanien

Ferier i Spanien

“Hvad er det egentlig, der gør Spanien til noget helt specielt?” Jeg sender Juan et hurtigt blik ud ad øjenkrogen og ser hans ansigt lyse op i et smil. “Kom, så skal jeg vise dig det!” Han giver min arm et klem og følger mig hen til sin bil. Vi kører over små, bugtede veje og bevæger os højere og højere op ad bjerget. “Hvor kører du mig hen?” spørger jeg og kigger mig forundret omkring. “Det finder du ud af om et øjeblik!” Da vi lidt efter er nået næsten helt op på toppen af bjerget, parkerer han bilen. “Vi er nødt til at gå det sidste stykke, Eliza.” Han går foran mig op ad en bred stentrappe. Da vi står på det øverste trin, ved jeg snart ikke, hvilken vej jeg skal rette blikket. Heroppefra kan man se ud over hele landskabet. Jeg får øje på bugten under os, der ligger og glimter i solskinnet. Jeg betragter en bjergtop med smukke, spanske bygninger, der ligger og knejser over omgivelserne. Så langt øjet rækker, ser man grønne, frodige bakkeskråninger. Juan kunne ikke have besvaret mit spørgsmål, om hvad der gør Spanien så speciel, på en bedre måde.

Mere om Spanien

Ferie Spanien

Seværdigheder Spanien

Når jeg tænker tilbage på mine rejser til Spanien, breder der sig et stort smil på mine læber. Jeg mindes den dag, jeg mødte min gode ven Juan, og da jeg smagte Berenjenas Fritas con Miel de Caña for første gang. Spanien kan byde på magistrale katedraler, udstrakte strande og fantastiske naturområder. Når man slentrer igennem de smalle gader i en tilfældig spansk landsby, møder man altid en gruppe dansende eller syngende spaniere. Det er netop den afslappede stemning, der udstråler en fantastisk livsglæde, der gør, at jeg altid glæder mig til at komme til Spanien igen.

Det spanske køkken

Spanien er kendt for de lækre tapas, men der står også en masse drikke på menukortet, der emmer af sol og sommer. Sangria og tinto de verano er mine favoritter, for de fremkalder den ægte, autentiske feriestemning. Hvis du vil finde ud af, om en bestemt restaurant serverer god mad, kan du kigge på antallet af gæster. Er næsten alle bordene optaget? Skynd dig at slå dig ned ved et af de sidste ledige borde! Et godt tip: Lad være med at give op alt for tidligt på aftenen, fordi alle restauranter virker fuldstændig uddøde. I Spanien spiser mange mennesker først middag ved 22-tiden.

Vejret Spanien

Selv om Spanien har varme somre, kan der faktisk også være ret koldt i vintermånederne. Temperaturerne kan ligge omkring frysepunktet i den centrale og nordlige del af Spanien. Den spanske sydkyst og De Kanariske Øer er derimod skønne ferierejsemål om foråret eller først på efteråret, da klimaet i disse perioder er mildt og behageligt. I vinterperioden har De Kanariske Øer det bedste klima på grund af den relativt begrænsede nedbør.

close

Få rabat på drømmeferien i 2019

Kan du også mærke, at vinteren for alvor har gjort sit indtag? I kulden drømmer jeg mig altid til sydens sol og varme. Men det skal ikke forblive en drøm for dig! Hvis du allerede nu bestiller din ferie, så kan du med rabatkoden BOOKTIDLIG300 få 300 kr. i rabat* per person til din næste ferie. *Rabatten gælder indtil d. 31. december 2018 med afrejse mellem 01.04.19-31.10.19. Rabatten er ikke gyldig for eksisterende bookinger, kan ikke kombineres med andre tilbud/rabatter og kan ikke ombyttes til kontanter.

Her finder du de bedste steder

Altid i særlige omgivelser

De smukkeste ferieboliger: Spanien

Langt væk fra mængden