Madeira

Portugal

Ferier på Madeira

Der findes ikke i hele Europa et sted som Madeira. Frodige, skovklædte bjerge, rå klinter og mageløse udsigter sørger for, at jeg indimellem har svært ved at tro, at jeg faktisk er i Europa. Hovedstaden Funchal indbyder til at slentre rundt i de smalle gader med små, charmerende forretninger. Her kan jeg vandre omkring i timevis. Hvad mon alle de gamle bygninger har oplevet i tidens løb? De fleste af dem har mere end 500 år på bagen! Og det var også her, jeg opdagede, at Madeira ud over den smukke natur har andet og mere at byde på, nemlig en helt unik gastronomi. Holder du mere af fastlandet, anbefaler jeg at du kigger på Portugal.

Mere om Madeira

Seværdigheder på Madeira

Madeira, der ligger sydvest for Portugal, er berømt for de mange blomster og for det udbredte netværk af vandrestier, levadas, hvor man kan trave rundt i timevis og udforske øen. Jeg er især en beundrer af den smukke nordkyst med de rå klinter og vandfald, som Madeiras lokale befolkning kalder ’brudeslør’. Den smukkeste udsigt på Madeira har man fra Pico Ruivo. Der venter dig først en klatretur på 2 kilometer, men udsigten fra toppen er alle anstrengelserne værd. På en klar dag kan man se helt til Sao Laurenco. Man føler sig i bogstaveligste forstand helt oppe i skyerne på denne bjergtop!

Mad og drikke på Madeira

Når jeg er i hovedstaden Funchal, bestiller jeg gerne espetada, en typisk Madeira-ret bestående af oksekødsspid krydret med laurbær. Pas på ikke at tage fejl af retten espada, så bestiller du sort sværdfisk, der også er en populær fisk på Madeira. Fiskens udseende inden tilberedning virker måske en smule skræmmende, men smagen overrasker i positiv henseende. Min favorit er espada med banan, en skøn smagskombination af fisk og tropisk frugt. Og selvfølgelig kombinerer du med den lokale vin, velbekomme!

Vejret på Madeira

Madeira har et varmt klima, og af og til kan der falde en hel del nedbør. De store højdeforskelle gør, at klimaet kan variere betydeligt, på bjergtoppene kan det fryse, det sker ikke ude ved kysten. Hovedstaden Funchal er mere tør og solrig end resten af Madeira. Egentlig er temperaturerne altid behagelige, det er kun om sommeren, at vinde fra Afrika når Madeira og får temperaturerne til at stige til over 30 grader. Gennemsnitstemperaturen om sommeren er normalt på omkring 23 grader og om vinteren omkring 15 grader. Kombinationen af tørke, varme og vind har desværre været årsag til, at smukke Madeira i august 2016 blev ramt af voldsomme skovbrande. Det er indtryk vækkende at se, hvor tæt på Funchal branden kom, og hvad den har efterladt sig af skade; brændte huse og midt i et sort landskab står et hvidt hus med orange tag stolt tilbage. Branden har ikke afholdt beboerne fra at kæmpe for deres land, hjem og liv. Madeiras skønhed eksisterer stadig, og er stadig så smukt som før.

Bilkørsel på Madeira

De smukke bjerge på Madeira kan gøre køreturen lidt udfordrende. Udover motorvejene er vejene til tider stejle og smalle og kræver ekstra opmærksomhed. Vejene er for det meste sikrede med autoværn, hvilket gør de stejle nedkørsler mindre spændende.

Tip: Når du booker en flyrejse hos mig, er der altid en lejebil inkluderet af den mindste kategori. Hvis du vil køre i en bil med en større motor, så du lettere kommer op ad de stejle veje, er dette også muligt. Når du bestiller en rejse, kan du i bookingsystemet, mod en merpris, opgradere din lejebil.

close

Få rabat på drømmeferien i 2019

Kan du også mærke, at vinteren for alvor har gjort sit indtag? I kulden drømmer jeg mig altid til sydens sol og varme. Men det skal ikke forblive en drøm for dig! Hvis du allerede nu bestiller din ferie, så kan du med rabatkoden BOOKTIDLIG300 få 300 kr. i rabat* per person til din næste ferie.
*Rabatten gælder indtil d. 31. december 2018 med afrejse mellem 01.04.19-31.10.19. Rabatten er ikke gyldig for eksisterende bookinger, kan ikke kombineres med andre tilbud/rabatter og kan ikke ombyttes til kontanter.

De smukkeste ferieboliger: Madeira

Langt væk fra mængden