1. Home
  2. Portugal
  3. Madeira
Madeira

Ferie Madeira

Ferier på Madeira

Der findes ikke i hele Europa et sted som Madeira. Frodige, skovklædte bjerge, rå klinter og mageløse udsigter sørger for, at jeg indimellem har svært ved at tro, at jeg faktisk er i Europa. Hovedstaden Funchal indbyder til at slentre rundt i de smalle gader med små, charmerende forretninger. Her kan jeg vandre omkring i timevis. Hvad mon alle de gamle bygninger har oplevet i tidens løb? De fleste af dem har mere end 500 år på bagen! Og det var også her i Funchal, jeg opdagede, at Madeira ud over den smukke natur har andet og mere at byde på, nemlig en helt unik gastronomi og et hyggeligt byliv.

Ferier med seværdigheder på Madeira

Madeira, der ligger sydvest for Portugal, er berømt for sine mange blomster og for det udbredte netværk af vandrestier, levadas, hvor man kan vandre rundt i timevis og udforske øen. Jeg er især en beundrer af den smukke nordkyst med de rå klinter og vandfald, som Madeiras lokale befolkning kalder ’brudeslør’. Den smukkeste udsigt på Madeira har man fra Pico Ruivo. Der venter dig først en klatretur på 2 kilometer, men udsigten fra toppen er alle anstrengelserne værd. På en klar dag kan man se helt til Sao Laurenco. Man føler sig i bogstaveligste forstand helt oppe i skyerne på denne bjergtop!

Kulinariske rejser til Madeira

Når jeg er i hovedstaden Funchal, bestiller jeg gerne espetada, en typisk Madeira-ret bestående af oksekødsspid krydret med laurbær. Hvis du kommer til at bestille retten espada på din ferie i stedet, så bliver du måske lidt overrasket. Espada er sort sværdfisk, der også er en populær fisk på Madeira. Fiskens udseende inden tilberedning virker måske en smule skræmmende, men smagen overrasker meget positivt. En lokal favorit er espada med banan, måske en underlig kombination, men det er faktisk ret lækkert at kombinere fisk og denne tropiske frugt. Prøv det! Selvfølgelig vil jeg også anbefale dig at kombinere retterne med den lokale vin. Så kan du næsten ikke gå galt i byen. Velbekomme!

Vejret på Madeira

Madeira har et varmt klima, og af og til kan der falde en hel del nedbør. De store højdeforskelle gør, at klimaet kan variere betydeligt, på bjergtoppene kan det fryse, det sker ikke ude ved kysten. Hovedstaden Funchal er mere tør og solrig end resten af Madeira. Egentlig er temperaturerne altid behagelige. Gennemsnitstemperaturen om sommeren er normalt på omkring 23 grader og om vinteren omkring 15 grader. Øen har et mikroklima, der gør, at temperaturen kan stige og dale i løbet af dagen, og alt efter hvor du befinder dig. Derfor er det en god ide at pakke en ekstra sweater, for at du ikke kommer til at fryse, især til om aftenen, hvor det godt kan blive lidt køligt.
Vil du også se mine rejser til Portugals fastland? Tag da et kig på
Algarve eller Costa de Lisboa.

Bilkørsel på Madeira

De smukke bjerge på Madeira kan gøre køreturen lidt udfordrende. På øen har de for nyligt renoveret og udvidet deres motorvejssystem, så det er nemt og hurtigt at komme omkring på øen. Udover motorvejene er landevejene til tider stejle og smalle og kræver ekstra opmærksomhed. Vejene er for det meste sikrede med autoværn, hvilket gør de stejle nedkørsler mindre spændende.

Tip: Når du booker en flyrejse hos mig, er der altid en
lejebil inkluderet af den mindste kategori. Hvis du vil køre i en bil med en større motor, så du lettere kommer op ad de stejle veje, er dette også muligt. Når du bestiller en rejse, kan du i bookingprocessen, mod en merpris, opgradere din lejebil. Nedenfor finder du mine ferier til Madeira!

Se kortet

Corona informationer

Fra 1. August 2020 er det påkrævet at bære mundbind indenfor og udenfor på Madeira. Undtagelser: Børn op til 10 år behøver ikke være mundbind. Folk med handicap behøver ikke være mundbind. Ved besøg ved stranden eller swimmingpools. Ved fysiske eller sportslige aktiviteter. Ved fysisk aktivitet eller gåture i skove eller på vandreruter.

Informationen på denne side er omhyggeligt gennemgået af Eliza was here baseret på information givet af danske og portugisiske myndigheder. Da retningslinjerne på vores destinationer løbende bliver ændret, frasiger Eliza was here sig ansvaret for eventuelle problemer, der kan opstå ved brug af denne information.

Covid-19 regler ved destinationen

Afstand i offentlige områder
2 meter
Offentlig transport
Tilladt
Offentlig transport må ikke overstige 2/3 kapacitet.
Max antal personer samlet udendørs
10 personer
Er det tilladt at dele en bolig med folk fra en anden husstand?
Tilladt
Supermarkeder og apoteker
Åbent
Mundbind er påkrævet, og brug af håndsprit ved indgangen
Tankstationer
Åbent
Mundbind er påkrævet, og brug af håndsprit ved indgangen
Restauranter
Åbent
1.5 meters afstand. Mundbind er påkrævet når du kommer ind i restauranten.
Barer
Åbent
1.5 meters afstand. Mundbind er påkrævet, og brug af håndsprit ved indgangen.
Butikker
Åbent
Mundbind er påkrævet, og brug af håndsprit ved indgangen
Vandland (offentlige)
Åbent
Mundbind er påkrævet, og brug af håndsprit ved indgangen. Hold afstand i vandet og det anbefales at læse vandlandets regler grundigt.
Forlystelsesparker
Åbent
Brug af håndsprit ved indgangen. Generelle afstands- og hygiejneregler er gældende. Mundbind er påkrævet ved indgangen og ved kontakt med personale.
Zoologiske haver
Lukket
Strande
Åbent
Hold afstand, og mundbind er påkrævet ved besøg på toiletter, restauranter, eller (strand) barer.
Begivenheder (indendørs og udendørs)
Tilladt
Max 10 personer i et afgrænset område.
Museer
Åbent
Wellness
Åbent
Hold afstand. Mundbind er påkrævet, og brug af håndsprit ved indgangen.
Udgangsforbud eller tidspunkter med andre regler
Ingen
Intet salg af alkohol på bestemte tidspunkter
Samme regler som normalt
Ikke tilladt efter kl. 20:00, med mindre det er i forbindelse med et måltid.
Diskoteker / natteliv
Åbent
1.5 meters afstand. Mundbind er påkrævet, og brug af håndsprit ved indgangen. Åbent indtil kl 02:00.
Casinoer
Åbent
Hold afstand. Mundbind er påkrævet, og brug af håndsprit ved indgangen
Lufthavne
Åbent
Mundbind er påkrævet. Din temperatur kan blive taget ved ankomst. Generelle afstands- og hygiejneregler skal overholdes.
Karantæne
Ja, i tilfælde af en positiv test.
Ved et positivt resultat af en COVID-19 test: Passageren bliver sendt til et udvalgt hotel, og medrejsende (direkte kontakter) skal også i karantæne. Madeiras regering dækker omkostningerne for behandling, ophold og måltider på det udvalgte hotel, og efter 7 dage vil passagererne igen blive testet for coronavirus af de regionale sundhedsmyndigheder.
COVID-19 test ved ankomst
Ja
Sundhedserklæring
Ja
Formular skal udfyldes 12-48 timer før afrejse og uploades i "Safe to discover" appen: https://madeirasafe.com/#/login
Transfer
Tilladt
Mundbind er påkrævet.
Mundbind
Fra 1. august er det obligatorisk at bære mundbind indenfor og udenfor.
Se ovenstående tekst for undtagelser.
Ekstra regulationer
Ja
Kommercielle virksomheder må ikke åbne før efter kl 10:00. Dette er ikke gældende for bagerier, caféer, frisørsaloner og fitnesscentre. Virksomheder skal lukke mellem kl 20:00 og kl 23:00, den specifikke tid bestemmes af den lokale kommune. I shopping centre må grupper max bestå af 4 mennesker.

Oplevelser væk fra mængden

Opdag regionerne