1. Home
  2. Portugal
  3. Algarve
Algarve

Ferie Algarve

Ferier i Algarve

Jeg slentrer på bare tæer i sandet langs én af Portugals smukkeste kyststrækninger, og går og undrer mig over, at Algarve hver gang kan byde på nye overraskelser. De smukke, udstrakte strande gør mig i godt humør, men Algarve har også så meget andet at byde på! Her er de skønneste naturområder og den venligste befolkning, man kan forestille sig. Den allerførste gang, jeg rejste til Algarve, faldt jeg i snak med en gammel portugiser præcis på dette sted. Han spurgte, om jeg kunne lide fiskesuppe og inviterede mig med det samme til at komme og spise hos ham og hans kone den selvsamme aften. Det blev en uforglemmelig aften med masser af hygge og den bedste fiskesuppe, jeg nogensinde har smagt. Jeg tror, at min passion for at finde unikke, ukendte steder begyndte her. Jeg forstår også godt, at portugiserne tit selv vælger Algarve som feriedestination!

Rejser med seværdigheder i Algarve

Hvis du rejser til Portugal for at opleve de mange charmerende strande langs Algarvekysten – ja, så kan du sagtens få en ferie til at gå med det. Hvis du er mere til en aktiv ferie, er der masser af muligheder for at vandre i den unikke natur. Serra de Monchique byder på de smukkeste vandreruter. I disse bakkede omgivelser vandrer man i korkegenes og eukalyptustræernes skygge og har samtidig en pragtfuld udsigt over Algarve. Et andet skønt sted at vandre er den portugisiske ø Madeira, hvor der er en god temperatur året rundt. Om aftenen tager jeg gerne til én af Algarves små charmerende byer eller landsbyer for at finde en god restaurant. I de karakteristiske byer Faro og Sagres kan du få et godt indblik i Algarves rige historie og kultur.

Kulinariske ferier i Algarve

Jeg synes, at den bedste måde at stifte bekendtskab med det lokale køkken på, er at spise hos de lokale. På den måde har jeg smagt de skønneste fiskeretter. I Algarve anvender man solens, havets og jordens produkter i madlavningen. Nyd en fiskeret som fx bacalao (saltet fisk), arroz de peixe (en fiskeret med ris) eller den nationale favorit caldeirada de peixe. De lækre bolinhos de amendoa er hjemmelavede mandelkager, og dem finder man ofte på dessertkortet. Prøv også en aquardente (ildvand), hvis du tør… Eller måske foretrækker du et lidt sødere alternativ? Så er jordbærbrændevin virkelig lækker. Vil du hellere spise ved din indkvartering? Alle mine indkvarteringer med gode portugisiske restauranter finder du her.

Vejret i Algarve

Ligesom Costa de Lisboas klima, er klimaet i Algarve også påvirket af Middelhavet. I Algarve sørger havet for en mild og behagelig temperatur året rundt. Den meste nedbør falder i perioden fra november til og med marts. Dermed er sommeren dejligt lang i denne region. Det gennemsnitlige antal solskinstimer i Algarve er ca. 3000 timer, hvilket er et af de højeste tal i Europa! En ferie i solen er dermed næsten sikret. Vejret er behageligt i Algarve året rundt, men i vinterhalvåret kan der godt blive lidt køligt, især om aftenen. Derfor vil jeg anbefale dig at pakke en ekstra sweater, så du ikke kommer til at sidde og fryse.
Find din rejse til Algarve nedenfor.

Se kortet

Informationen på denne side er omhyggeligt gennemgået af Eliza was here baseret på information givet af danske og hollandske myndigheder. Da retningslinjerne på vores destinationer løbende bliver ændret, frasiger Eliza was here sig ansvaret for eventuelle problemer, der kan opstå ved brug af denne information.

Covid-19 regler ved destinationen

Afstand i offentlige områder
2 meter
Offentlig transport
Tilladt
Offentlig transport må ikke overstige 2/3 kapacitet. Brug af godkendte masker er påkrævet.
Max antal personer samlet udendørs
20 personer
Er det tilladt at dele en bolig med folk fra en anden husstand?
Tilladt
Supermarkeder og apoteker
Åbent
Maske er påkrævet.
Tankstationer
Åbent
Maske er påkrævet.
Restauranter
Åbent
Maske er påkrævet.
Barer
Lukket
Kun restauranter og snack barer er åben.
Butikker
Åbent
Maske er påkrævet.
Vandland (offentlige)
Lukket
Forlystelsesparker
Åbent
Maske er påkrævet.
Zoologiske haver
Åbent
Maske er påkrævet.
Strande
Åbent
Begivenheder (indendørs og udendørs)
Delvist tilladt
Maksimalt 10 personer
Museer
Åbent
Maske er påkrævet.
Wellness
Lukket
Udgangsforbud eller tidspunkter med andre regler
Ingen
Intet salg af alkohol på bestemte tidspunkter
Samme regler som normalt
Diskoteker / natteliv
Lukket
Casinoer
Åbent
Maske er påkrævet.
Lufthavne
Åbent
Brug af maske er påkrævet. Ekstra hygeijneforanstaltninger er indført, og det er obligatorisk at holde 2 meters afstand.
Karantæne
Ja
Hvis du er testet positiv.
COVID-19-test inden afrejse eller karantæne
Nej
Du behøves ikke at blive testet inden ankomst og du bliver heller ikke testet ved ankomst.
COVID-19-test på destinationen (stikprøve eller alle)
Nej
Sundhedserklæring
Ingen
Andre sikkerhedsforanstaltninger for indrejse
Ingen
Regler for transfer
Ja
Transport må maks. være 2/3 fyldt, mundbind er påkrævet og første række må ikke benyttes.

Vigtige corona informationer

Vejret i løbet af din ferie

januar jan
februar feb
marts mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
august aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max. temp.
14ºC
16ºC
17ºC
21ºC
23ºC
28ºC
29ºC
30ºC
27ºC
25ºC
19ºC
15ºC
Min. temp.
7ºC
9ºC
11ºC
12ºC
15ºC
19ºC
20ºC
20ºC
17ºC
17ºC
12ºC
9ºC