Mere end 20 års erfaring med unikke ferier - Gæstebedømmelse 9,1 - Medlem af rejsegarantifond SGR og RID
Den side du leder efter findes ikke (længere). Du er blevet videresendt til en relateret side, så du kan finde hvad du leder efter her.
  1. Home
  2. Portugal
  3. Algarve
Algarve

Ferie Algarve

Ferier i Algarve

Jeg slentrer på bare tæer i sandet langs én af Portugals smukkeste kyststrækninger, og går og undrer mig over, at Algarve hver gang kan byde på nye overraskelser. De smukke, udstrakte strande gør mig i godt humør, men Algarve har også så meget andet at byde på! Her er de skønneste naturområder og den venligste befolkning, man kan forestille sig. Den allerførste gang, jeg rejste til Algarve, faldt jeg i snak med en gammel portugiser præcis på dette sted. Han spurgte, om jeg kunne lide fiskesuppe og inviterede mig med det samme til at komme og spise hos ham og hans kone den selvsamme aften. Det blev en uforglemmelig aften med masser af hygge og den bedste fiskesuppe, jeg nogensinde har smagt. Jeg tror, at min passion for at finde unikke, ukendte steder begyndte her. Jeg forstår også godt, at portugiserne tit selv vælger Algarve som feriedestination!

Rejser med seværdigheder i Algarve

Hvis du rejser til Portugal for at opleve de mange charmerende strande langs Algarvekysten – ja, så kan du sagtens få en ferie til at gå med det. Hvis du er mere til en aktiv ferie, er der masser af muligheder for at vandre i den unikke natur. Serra de Monchique byder på de smukkeste vandreruter. I disse bakkede omgivelser vandrer man i korkegenes og eukalyptustræernes skygge og har samtidig en pragtfuld udsigt over Algarve. Et andet skønt sted at vandre er den portugisiske ø Madeira, hvor der er en god temperatur året rundt. Om aftenen tager jeg gerne til én af Algarves små charmerende byer eller landsbyer for at finde en god restaurant. I de karakteristiske byer Faro og Sagres kan du få et godt indblik i Algarves rige historie og kultur.

Kulinariske ferier i Algarve

Jeg synes, at den bedste måde at stifte bekendtskab med det lokale køkken på, er at spise hos de lokale. På den måde har jeg smagt de skønneste fiskeretter. I Algarve anvender man solens, havets og jordens produkter i madlavningen. Nyd en fiskeret som fx bacalao (saltet fisk), arroz de peixe (en fiskeret med ris) eller den nationale favorit caldeirada de peixe. De lækre bolinhos de amendoa er hjemmelavede mandelkager, og dem finder man ofte på dessertkortet. Prøv også en aquardente (ildvand), hvis du tør… Eller måske foretrækker du et lidt sødere alternativ? Så er jordbærbrændevin virkelig lækker. Vil du hellere spise ved din indkvartering? Alle mine indkvarteringer med gode portugisiske restauranter finder du her.

Vejret i Algarve

Ligesom Costa de Lisboas klima, er klimaet i Algarve også påvirket af Middelhavet. I Algarve sørger havet for en mild og behagelig temperatur året rundt. Den meste nedbør falder i perioden fra november til og med marts. Dermed er sommeren dejligt lang i denne region. Det gennemsnitlige antal solskinstimer i Algarve er ca. 3000 timer, hvilket er et af de højeste tal i Europa! En ferie i solen er dermed næsten sikret. Vejret er behageligt i Algarve året rundt, men i vinterhalvåret kan der godt blive lidt køligt, især om aftenen. Derfor vil jeg anbefale dig at pakke en ekstra sweater, så du ikke kommer til at sidde og fryse.
Find din rejse til Algarve nedenfor.

Se kortet

Mine opdagelser væk fra mængden

Vejret i løbet af din ferie

januar jan
februar feb
marts mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
august aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max. temp.
13ºC
15ºC
17ºC
20ºC
23ºC
27ºC
29ºC
31ºC
28ºC
25ºC
18ºC
15ºC
Min. temp.
7ºC
9ºC
11ºC
12ºC
15ºC
19ºC
20ºC
21ºC
18ºC
17ºC
12ºC
8ºC