1. Home
  2. Portugal
  3. Algarve
Algarve

Ferie Algarve

Ferier i Algarve

Jeg slentrer på bare tæer i sandet langs én af Portugals smukkeste kyststrækninger, og går og undrer mig over, at Algarve hver gang kan byde på nye overraskelser. De smukke, udstrakte strande gør mig i godt humør, men Algarve har også så meget andet at byde på! Her er de skønneste naturområder og den venligste befolkning, man kan forestille sig. Den allerførste gang, jeg rejste til Algarve, faldt jeg i snak med en gammel portugiser præcis på dette sted. Han spurgte, om jeg kunne lide fiskesuppe og inviterede mig med det samme til at komme og spise hos ham og hans kone den selvsamme aften. Det blev en uforglemmelig aften med masser af hygge og den bedste fiskesuppe, jeg nogensinde har smagt. Jeg tror, at min passion for at finde unikke, ukendte steder begyndte her. Jeg forstår også godt, at portugiserne tit selv vælger Algarve som feriedestination!

Rejser med seværdigheder i Algarve

Hvis du rejser til Portugal for at opleve de mange charmerende strande langs Algarvekysten – ja, så kan du sagtens få en ferie til at gå med det. Hvis du er mere til en aktiv ferie, er der masser af muligheder for at vandre i den unikke natur. Serra de Monchique byder på de smukkeste vandreruter. I disse bakkede omgivelser vandrer man i korkegenes og eukalyptustræernes skygge og har samtidig en pragtfuld udsigt over Algarve. Et andet skønt sted at vandre er den portugisiske ø Madeira, hvor der er en god temperatur året rundt. Om aftenen tager jeg gerne til én af Algarves små charmerende byer eller landsbyer for at finde en god restaurant. I de karakteristiske byer Faro og Sagres kan du få et godt indblik i Algarves rige historie og kultur.

Kulinariske ferier i Algarve

Jeg synes, at den bedste måde at stifte bekendtskab med det lokale køkken på, er at spise hos de lokale. På den måde har jeg smagt de skønneste fiskeretter. I Algarve anvender man solens, havets og jordens produkter i madlavningen. Nyd en fiskeret som fx bacalao (saltet fisk), arroz de peixe (en fiskeret med ris) eller den nationale favorit caldeirada de peixe. De lækre bolinhos de amendoa er hjemmelavede mandelkager, og dem finder man ofte på dessertkortet. Prøv også en aquardente (ildvand), hvis du tør… Eller måske foretrækker du et lidt sødere alternativ? Så er jordbærbrændevin virkelig lækker. Vil du hellere spise ved din indkvartering? Alle mine indkvarteringer med gode portugisiske restauranter finder du her.

Vejret i Algarve

Ligesom Costa de Lisboas klima, er klimaet i Algarve også påvirket af Middelhavet. I Algarve sørger havet for en mild og behagelig temperatur året rundt. Den meste nedbør falder i perioden fra november til og med marts. Dermed er sommeren dejligt lang i denne region. Det gennemsnitlige antal solskinstimer i Algarve er ca. 3000 timer, hvilket er et af de højeste tal i Europa! En ferie i solen er dermed næsten sikret. Vejret er behageligt i Algarve året rundt, men i vinterhalvåret kan der godt blive lidt køligt, især om aftenen. Derfor vil jeg anbefale dig at pakke en ekstra sweater, så du ikke kommer til at sidde og fryse.
Find din rejse til Algarve nedenfor.

Se kortet

Corona informationer

Disse oplysninger er udarbejdet af Eliza was Here på baggrund af oplysninger fra de lokale myndigheder. Det kan være, at der gælder andre forholdsregler på reservationstidspunktet, end når din ferie starter. Da de nævnte forholdsregler kan ændres konstant, kan der ikke opnås nogen rettigheder herfra, og Eliza was Here påtager sig intet ansvar for skader som følge af brugen af denne information.

Covid-19 regler ved destinationen

Afstand på offentlige områder
Ja
1,5 meter
Mundbind
Ja
Mundbind er obligatorisk på alle offentlige områder inkl. offentlig transport, restauranter når du ikke er siddende og udendørs når der er under 1,5 m afstand mellem personer. Mundbind er obligatorisk for alle over 6 år.
Covid-test inden afrejse
Delvis

- Alle rejsende (med undtagelse af børn under 2 år) skal vise et negativt PCR-testresultat af SARSCoV-2 taget senest 72 timer inden boarding.

- Derudover skal passagerer fra lande med en smitte på min. 500 tilfælde pr. 100.000 indbyggere overholde en isolation på 14 dage hjemme eller på et sted, der er angivet af sundhedsmyndigheder  (Gælder ikke essentielle rejser, hvor opholdsperioden i landet er mindre end 48 timer)

Covid-test på destinationen
Delvis
- Alle rejsende med afgang fra Portugal (med undtagelse af børn under 2 år) skal vise et negativt PCR-testresultat af SARSCoV-2 taget senest 72 timer inden boarding.
Se mere
Sundhedserklæring
Ingen
Karantæne
Nej
Maksimalt antal personer udendørs
Ja
Maks. 5 personer. Større events kræver tilladelse fra myndighederne
Deling af bolig med personer uden for ens egen husstand?
Tilladt
Udgangsforbud eller andre regler for tidspunkter?
Ja

Undtagelsestilstand indtil 4 april. 2021:

- Bliv hjemme så meget som muligt med undtagelse af: professionelle formål, sundhedsmæssige årsager, kortvarige gåture med kæledyr. Er du ikke borger i landet, skal du kunne dokumentere hvilket hotel du opholder dig på under din tur.
- Rejser mellem regioner er forbudt fra kl. 20.00 fredag d. 19 marts til kl. 05.00 mandag den 22. marts.
- Rejser mellem regioner er forbudt i påsken fra kl. 20.00 torsdag d. 25. marts til kl. 05.00 tirsdag den 6. april.

Restauranter
Lukket

* Mulighed for take away og levering.

Restauranter åbner igen fra d. 19 april. Maks. 4 personer indenfor eller 6 personer udenfor. Åben til kl. 22 i hverdagene og kl. 01 i weekenderne. Mundbind er påkrævet hos alle personer over 6 år når du går rundt.

Barer
Lukket
Barer åbner igen fra d. 19 april. Maks. 4 personer indenfor eller 6 personer udenfor. Åben til kl. 22 i hverdagene og kl. 01 i weekenderne. Mundbind er påkrævet hos alle personer over 6 år når du går rundt.
Klubber, Natteliv
Lukket
Til kl. 01. Intet dansegulv.
Butikker
Lukket
Butikker på op mod 200 m2 åbner fra d. 5 april og resterende butikker åbner fra d. 19 april.
Supermarkeder og apoteker
Åben
Intet salg af alkohol på bestemte tidspunkter?
Ja
Ingen salg efter kl.20 kun i forbindelse med et måltid
Aktiviteter, attraktioner og seværdigheder
Lukket
Museum og monumenter åbner fra d. 5 april.
Biograf og teater åbner fra d. 19 april.
Begivenheder (indendørs og udendørs)
Ikke tilladt
* Tilladt fra d. 19 april med et begrænset antal gæster.
Strande
Åben
1,5 m afstand til alle du ikke er sammen med. 3 m afstand mellem parasoller
Lufthavne
Åben
Regler for transfer
Ja
Transport må maks. være 2/3 fyldt og første række må ikke benyttes
Offentlig transport og taxi
Tilladt
Offentlig transport er tilladt, må dog maks. være 2/3 fyldt.
Tankstationer
Åben
Andre sikkerhedsforanstaltninger for indrejse?
Ja
Inden ankomst skal alle have udfyldt denne form, der kan findes her
Godt at vide
Det er muligt at der bliver foretaget kropstemperaturmålinger i lufthavnen.

Oplevelser væk fra mængden

Vejret i løbet af din ferie

januar jan
februar feb
marts mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
august aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max. temp.
14ºC
16ºC
17ºC
21ºC
23ºC
28ºC
29ºC
30ºC
27ºC
25ºC
19ºC
15ºC
Min. temp.
7ºC
9ºC
11ºC
12ºC
15ºC
19ºC
20ºC
20ºC
17ºC
17ºC
12ºC
9ºC