1. Home
  2. Portugal
  3. Algarve
Algarve

Ferie Algarve

Ferier i Algarve

Jeg slentrer på bare tæer i sandet langs én af Portugals smukkeste kyststrækninger, og går og undrer mig over, at Algarve hver gang kan byde på nye overraskelser. De smukke, udstrakte strande gør mig i godt humør, men Algarve har også så meget andet at byde på! Her er de skønneste naturområder og den venligste befolkning, man kan forestille sig. Den allerførste gang, jeg rejste til Algarve, faldt jeg i snak med en gammel portugiser præcis på dette sted. Han spurgte, om jeg kunne lide fiskesuppe og inviterede mig med det samme til at komme og spise hos ham og hans kone den selvsamme aften. Det blev en uforglemmelig aften med masser af hygge og den bedste fiskesuppe, jeg nogensinde har smagt. Jeg tror, at min passion for at finde unikke, ukendte steder begyndte her. Jeg forstår også godt, at portugiserne tit selv vælger Algarve som feriedestination!

Rejser med seværdigheder i Algarve

Hvis du rejser til Portugal for at opleve de mange charmerende strande langs Algarvekysten – ja, så kan du sagtens få en ferie til at gå med det. Hvis du er mere til en aktiv ferie, er der masser af muligheder for at vandre i den unikke natur. Serra de Monchique byder på de smukkeste vandreruter. I disse bakkede omgivelser vandrer man i korkegenes og eukalyptustræernes skygge og har samtidig en pragtfuld udsigt over Algarve. Et andet skønt sted at vandre er den portugisiske ø Madeira, hvor der er en god temperatur året rundt. Om aftenen tager jeg gerne til én af Algarves små charmerende byer eller landsbyer for at finde en god restaurant. I de karakteristiske byer Faro og Sagres kan du få et godt indblik i Algarves rige historie og kultur.

Kulinariske ferier i Algarve

Jeg synes, at den bedste måde at stifte bekendtskab med det lokale køkken på, er at spise hos de lokale. På den måde har jeg smagt de skønneste fiskeretter. I Algarve anvender man solens, havets og jordens produkter i madlavningen. Nyd en fiskeret som fx bacalao (saltet fisk), arroz de peixe (en fiskeret med ris) eller den nationale favorit caldeirada de peixe. De lækre bolinhos de amendoa er hjemmelavede mandelkager, og dem finder man ofte på dessertkortet. Prøv også en aquardente (ildvand), hvis du tør… Eller måske foretrækker du et lidt sødere alternativ? Så er jordbærbrændevin virkelig lækker. Vil du hellere spise ved din indkvartering? Alle mine indkvarteringer med gode portugisiske restauranter finder du her.

Vejret i Algarve

Ligesom Costa de Lisboas klima, er klimaet i Algarve også påvirket af Middelhavet. I Algarve sørger havet for en mild og behagelig temperatur året rundt. Den meste nedbør falder i perioden fra november til og med marts. Dermed er sommeren dejligt lang i denne region. Det gennemsnitlige antal solskinstimer i Algarve er ca. 3000 timer, hvilket er et af de højeste tal i Europa! En ferie i solen er dermed næsten sikret. Vejret er behageligt i Algarve året rundt, men i vinterhalvåret kan der godt blive lidt køligt, især om aftenen. Derfor vil jeg anbefale dig at pakke en ekstra sweater, så du ikke kommer til at sidde og fryse.
Find din rejse til Algarve nedenfor.

Se kortet

Corona informationer

Disse oplysninger er udarbejdet af Eliza was Here på baggrund af oplysninger fra de lokale myndigheder. Det kan være, at der gælder andre forholdsregler på reservationstidspunktet, end når din ferie starter. Da de nævnte forholdsregler kan ændres konstant, kan der ikke opnås nogen rettigheder herfra, og Eliza was Here påtager sig intet ansvar for skader som følge af brugen af denne information.

Covid-19 regler ved destinationen

Afstand på offentlige områder
Ja
2 meter
Mundbind
Ja
Mundbind er obligatorisk på alle offentlige områder inkl. offentlig transport, restauranter når du ikke er siddende og udendørs når der er under 2 m afstand mellem personer. Mundbind er obligatorisk for alle over 10 år.
Påkrævet dokumentation inden ankomst
Ja

Alle rejsende (med undtagelse af børn under 12 år) skal vise et negativt PCR-testresultat af SARSCoV-2 taget senest 72 timer inden boarding eller en Antigen test taget senest 48 timer inden boarding. Er du fuld vaccineret (min. i 14 dage) skal du ikke vise en test.

Efter indtjekning skal du udfylde en 'Passenger Locater Card' online (sædenummer skal bruges). Du kan finde den her

Ved indtjekning i lufthavnen og hoteller er et EU Digital COVID Certifikat eller en negative test obligatorisk at fremvise.

Covid-test på destinationen ved ankomst
Nej
Påkrævet dokumentation på destinationen ved hjemrejse (restriktioner på destinationen)
Nej
Påkrævet dokumentation på destinationen ved hjemrejse (restriktioner i hjemlandet)
Ja
Alle rejsende over 15 år vil få foretaget en test ved ankomst til Danmark
Sundhedserklæring
Ja
Inden afgang skal du have udfyldt en sundhedserklæring der kan findes her
Karantæne ved ankomst
Delvis
Du skal i karantæne, hvis du er smittet eller kommer fra et højrisikoland
Maksimalt antal personer udendørs
Ja
Maks. 10 personer. Større events kræver tilladelse fra myndighederne
Deling af bolig med personer uden for ens egen husstand?
Tilladt
Udgangsforbud eller andre regler for tidspunkter?
Nej
Restauranter
Lukkede
Barer
Lukkede
Klubber, Natteliv
Lukket
Supermarkeder og apoteker
Åben
Aktiviteter, attraktioner og seværdigheder
Åben
Begivenheder (indendørs og udendørs)
Delvist tilladt
Obligatorisk test ved adgang til turistvirksomheder og lokale indkvarteringer, bryllupper og barnedåb, erhvervsarrangementer, kulturelle- og sportsarrangementer.
Strande
Åben
1,5 m afstand til alle du ikke er sammen med. 3 m afstand mellem parasoller
Regler for transfer
Ja
Offentlig transport og taxi
Tilladt
Godt at vide
Det er muligt, at din temperatur nogle steder vil blive målt.
Der kan være begrænsning af trafikken på offentlige veje mellem kl. 23:00 og 05:00.
I julen (24. og 25. december) samt nytår (31. december og 1. januar): Obligatorisk negativ test for adgang til restauranter, kasinoer og nytårsfester. Forbud mod forsamlinger på gaden af mere end 10 personer nytårsaften. Forbud mod alkoholforbrug på gaden.

Oplevelser væk fra mængden

Vejret i løbet af din ferie

januar jan
februar feb
marts mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
august aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max. temp.
14ºC
16ºC
17ºC
21ºC
23ºC
28ºC
29ºC
30ºC
27ºC
25ºC
19ºC
15ºC
Min. temp.
7ºC
9ºC
11ºC
12ºC
15ºC
19ºC
20ºC
20ºC
17ºC
17ºC
12ºC
9ºC