Algarve

Portugal

Ferier i Algarve

Jeg slentrer på bare tæer i sandet langs en af Portugals smukkeste kyststrækninger,  og går og undrer mig over, at Algarve hver gang kan byde på nye overraskelser. De smukke, udstrakte strande gør mig i godt humør, men Algarve har også skønne naturområder og den venligste befolkning, man kan forestille sig. Den allerførste gang, jeg gæstede Algarve, faldt jeg i snak med en gammel portugiser præcis på dette sted. Han spurgte, om jeg kunne lide fiskesuppe og inviterede mig med det samme til at komme og spise hos ham og hans kone den selvsamme aften. Det blev en uforglemmelig aften med masser af hygge og den bedste fiskesuppe, jeg nogensinde har smagt. Jeg tror, at min passion for at finde unikke, ukendte steder begyndte her. Jeg forstår også udmærket, at portugiserne tit selv vælger Algarve som feriemål. Jeg kan kun give dem 100% ret!

Mere om Algarve

Ferie Algarve

Seværdigheder i Algarve

Hvis man ønsker at opleve mange af de charmerende strande langs Algarve-kysten, ja, så kan man sagtens få tiden til at gå med det. Men når jeg finder vandreskoene frem og beslutter mig for en lang travetur, tager jeg til Serra de Monchique. I disse bakkede omgivelser vandrer man i korkegenes og eukalyptustræernes skygge og har samtidig en pragtfuld udsigt over Algarve. Om aftenen tager jeg til en af de små charmerende byer eller landsbyer for at finde en god restaurant. De karakteristiske byer Faro og Sagres giver et godt indblik i Algarves rige historie.

Mad og drikke i Algarve

Den bedste måde at stifte bekendtskab med det lokale køkken er at spise hos den lokale befolkning. På den måde fik jeg lov til at smage den skønne fiskesuppe. I Algarve anvender man solens, havets og jordens produkter. Nyd en fiskeret som fx bacalao (saltet fisk) eller arroz de peixe (en fiskeret med ris). De lækre bolinhos de amendoa er hjemmelavede mandelkager, og dem finder man ofte på dessertkortet. Prøv også en aquardente (ildvand), hvis du tør. Eller måske foretrækker du en jordbærbrændevin?

Vejret i Algarve

Middelhavsklimaet er påvirket af havet, der sørger for en mere mild og behagelig følelsestemperatur. Den meste nedbør falder i perioden fra november til og med marts. Det gennemsnitlige antal solskinstimer i Algarve er ca. 3000, det er et af de højeste i Europa. Inde i landet er der mere varmt og tørt, da klimaet her ikke påvirkes af havvindene.

close

Få rabat på drømmeferien i 2019

Kan du også mærke, at vinteren for alvor har gjort sit indtag? I kulden drømmer jeg mig altid til sydens sol og varme. Men det skal ikke forblive en drøm for dig! Hvis du allerede nu bestiller din ferie, så kan du med rabatkoden BOOKTIDLIG300 få 300 kr. i rabat* per person til din næste ferie.
*Rabatten gælder indtil d. 31. december 2018 med afrejse mellem 01.04.19-31.10.19. Rabatten er ikke gyldig for eksisterende bookinger, kan ikke kombineres med andre tilbud/rabatter og kan ikke ombyttes til kontanter.

De smukkeste ferieboliger: Algarve

Langt væk fra mængden

Video Algarve

Denne video viser min kærlighed til Portugal. Den optog jeg, da jeg for et stykke tid siden besøgte Algarve. Hver gang nyder jeg de små hvide bjerglandsbyer med smalle gader, de fine sandstrande og lokale markeder med friske råvarer. Hvad jeg holder allermest af er de muntre portugisere, som gerne tager dig på slæb. Det er charmen ved det sydlige Portugal! Kigger du med?

Video Algarve