Monte do Casarão

 1. Home
 2. Portugal
 3. Alentejo
 4. Monte do Casarão
Perler

Monte do Casarão

Forestil dig: Din søn tager til Portugal for at studere, og i al hemmelighed går du også og drømmer om et liv under den portugisiske sol. Under et af de efterfølgende ophold støder du på et bjerg med en karakteristisk Alentejo-landejendom med hvide mure og blå vinduer midt i en stor eukalyptusplantage. Du ser det for dig: Hvordan du sidder og nyder udsigten over bjergene. Og hvad gør du? Pakker alle dine ting og rejser i hælene på sønnen. Det er historien om Wynand og Nel og deres vidunderlige sted: Monte do Casarão.

“Det kan man da kalde tætte familiebånd!” ler jeg, da jeg ankommer til Wynand og Nels paradis. For et par år siden fulgte de efter sønnen til Portugal. Men det var ikke Algarve, der stjal deres hjerter, men provinsen Alentejo. ”Naturen er smukkere, vildere og mere uberørt,” ler Wynand. ”Vi var solgt med det samme.” Der ligger kun seks ferieboliger på bjerget, der er privat ejendom. ”Mere autentisk kan det vist ikke blive,” tilføjer Wynand med et smil, da de viser mig rundt på området. De små hvide Alentejo-cottages med stor terrasse og udekøkken ligger og skinner i solskindet. Wynand begynder at fortælle om naturen og stilheden. “Du kobler fra og overgiver dig betingelsesløst til det portugisiske landliv.”

Efter rundturen skynder jeg mig at ringe til et par gode venner, om vi ikke skulle booke en af de hyggelige cottages på Monte do Casarão. Og nu sidder vi ofte her på terrassen om aftenen og nyder den pragtfulde stjernehimmel, eller sidder bænket omkring bordet i spisekøkkenet eller slapper af. De andre gæster møder jeg kun omkring saltvandspoolen. Tænk hvad et tæt familiebånd kan resultere i, tænker jeg ved mig selv og betragter fuldstændig afslappet og tilfreds solen, der langsomt forsvinder bag mit eget private bjerg.
 • Autentisk villa
 • Hop i den store swimmingpool
 • Omringet af vidunderlig natur
 • Læs en bog fra mini-biblioteket
Perler

Perler

Disse opdagelser, som du ikke finder andre steder, er ægte perler. Hvad gør disse steder unikke? Gæstfri ejere, der går op i hver enkelt detalje ved dit ophold. Du får altid en varm velkomst og en unik oplevelse. Men vent ikke for længe med at booke, for disse perler er populære og bliver hurtigt reserveret!

 • Unikke ferieboliger
 • De søde ejere er der altid for dig
 • Rejsende vender ofte tilbage
 • Føles som at komme hjem

Værelsestyper

Monte do Casarão er det perfekte sted til at koble sig på og nyde den vidunderlige natur, stilheden og den autentiske portugisiske charme. På Monte do Casarão bor du på en århundredgammel eukalyptusplantage i et af de typiske Alentejo bondehuse. De seks charmerende hvide bondehuse med røde tage og portugisiske blå rammer ligger spredt ud over grunden i solskin. Lige så autentisk som det er udenfor, lige så rummeligt og stemningsfuldt er det indenfor. Alle de fritliggende huse har også en masse privatliv!

Der er en udendørs saltvandspool med liggestole, parasoller og håndklæder, som du deler med de andre gæster. Der er også et fælles vaskeri og en vaskemaskine (mod betaling) samt et centralt bibliotek. Alt andet er privat, og den følelse er fremherskende: dit hus ligger bogstaveligt talt på dit eget bjerg. Om aftenen kan du sidde udenfor i timevis på din rummelige terrasse ved grillen, eller du kan bogstaveligt talt kigge på stjernerne fra himlen, som er nemme at se takket være beliggenheden her. De hollandske ejere Wynand og Nel gør alt for at få dig til at føle dig som hjemme.

Du behøver ikke at lave noget særligt her, men du har mulighed for at lave en masse! Området egner sig godt til vandreture, og inden for 15 minutters kørsel er man ved de uspolerede strande i Zambujeira do mar. Kort sagt: et vidunderligt sted i Portugals stille natur. Og alt dette takket være en søn, der tog til Portugal for at studere.

Det, der gør Monte do Casarão ekstra specielt, er, at indkvarteringen er helt selvforsynende. Solpaneler leverer størstedelen af elektriciteten, og der er privat vandforsyning.

 

Tips fra Eliza:

I 2021 modtog Monte do Casarao for sjette gang Green Key Award, et internationalt certifikat for bæredygtigt iværksætteri i turistsektoren. Ejerne sørger bl.a. for følgende:

 • Husene har et centralvarmesystem baseret på træ, som primæry kommer fra ejendommen selv
 • Husene har deres egen el- og vandforsyning
 • Der er en egen grøntsagshave
 • Der er egen økologisk vingård
 • Spildevand behandles på en økologisk måde

Dette hollandske par har mistet deres hjerte til Alentejo-regionen, og de ønsker, at alle skal kunne nyde godt af den skønhed, som de ejer. Monte do Casarão ligger på toppen af en bakke og midt i en eukalyptusplantage, og området byder på så meget skønhed! Derfor vil du modtage en specielt sammensat pakke med alt det smukke, som regionen har at byde på, herunder den lokale grønne vin.

Godt at vide: Der er ingen mellemrengøring på Monte do Casarão. Den obligatoriske slutrengøring (€ 60) skal betales på stedet.

Wi-Fi er tilgængeligt mod et gebyr.

3-værelses lejlighed
1-6 personer
Stedets cottages er bygget i Alentejo-områdets lokale stil. De har hyggelig og praktisk indretning og er udstyret med enhver moderne komfort. Det rummelige spisekøkken er stort nok til, at seks personer kan tilbringe en skøn og komfortabel aften omkring spisebordet. Det åbne køkken er udstyret med 4 gaskogeplader og alt nødvendigt køkkenudstyr. Den hyggelige stue har pejs, to komfortable sofaer, hvoraf den ene er en sovesofa til en evt. 5. og 6. person. Endvidere er der fladskærms-tv med internationale tv-stationer samt dvd-afspiller til de koldere vinteraftener. Der er to soveværelser, det ene med dobbeltseng, det andet med to enkeltsenge. Det fælles badeværelse er indrettet med bad og brusebad. Husene ligger spredt ud over landstedet og har alle en fantastisk udsigt. Alle huse har stor terrasse med grill. Det unikke er, at husene er beliggende på et privat bjerg. De har varme, og der er Wi-Fi-mulighed (mod betaling af lille beløb).

Pris udelukkende baseret på ophold. Inklusiv lejebil (med ingen selvrisiko) samt sengelinned og håndklæder. I forbindelse med billejen skal bilens hovedfører være i besiddelse af et gyldigt kreditkort i hovedførerens eget navn (med pinkode). Forudbetalte kreditkort accepteres ikke.
4-værelses lejlighed
2-8 personer

Stedets cottages er bygget i Alentejo-områdets lokale stil. De har hyggelig og praktisk indretning og er udstyret med enhver moderne komfort. Det rummelige spisekøkken er stort nok til, at seks personer kan tilbringe en skøn og komfortabel aften omkring spisebordet. Det åbne køkken er udstyret med 4 gaskogeplader og alt nødvendigt køkkenudstyr. Den hyggelige stue har pejs, to komfortable sofaer, hvoraf den ene er en sovesofa til en evt. 7. og 8. person. Endvidere er der fladskærms-tv med internationale tv-stationer samt dvd-afspiller til de koldere vinteraftener. Der er tre soveværelser, det ene med dobbeltseng, de andre to med enkeltsenge (der evt. kan skubbes sammen til en dobbeltseng). Det fælles badeværelse er indrettet med bad og brusebad. Husene ligger spredt ud over landstedet og har alle en fantastisk udsigt. Alle huse har stor terrasse med grill. Det unikke er, at husene er beliggende på et privat bjerg. De har varme, og der er Wi-Fi-mulighed (mod betaling af lille beløb).

Pris udelukkende baseret på ophold. Inklusiv lejebil (med ingen selvrisiko) samt sengelinned og håndklæder. I forbindelse med billejen skal bilens hovedfører være i besiddelse af et gyldigt kreditkort i hovedførerens eget navn (med pinkode). Forudbetalte kreditkort accepteres ikke.

Forplejning

Ingen forplejning

Faciliteter

Generelt
 • Officiel klassifikation: uden klassificering
 • reception
 • safetybox (i receptionen)
 • parkeringsplads
 • ikke egnet for handicappede
 • trådløs internet på værelset (mod betaling ca. 4,00 € pr. dag, betales kontant)
 • sengelinned inkluderet, skiftes 1 gange pr. uge
 • håndklæder inkluderet, skiftes 1 gange pr. uge
 • stor have: privat område, liggestole, parasol
 • solterrasse
 • husdyr tilladt
 • babyseng: (skal nævnes ved bestilling)
Børn
 • babyseng
 • barnestol
Obligatoriske omkostninger
 • slutrengøring: ca. 60,00 € pr. enhed pr. ophold (betales lokalt, obligatorisk)
Tilkøb
 • trådløs internet på værelset: ca. 4,00 € pr. dag (betales lokalt)
Svømmefaciliteter
 • udendørs swimmingpool (længde: 12 meter, bredde 6 meter, dybde mellem 1,1 og 1,8 meter)(saltvand, liggestole, parasol)

Omgivelser

Adresse

Lugar Pompa Caixa postal 5578, 7630-593, sao teotonio, Portugal

Kort

Vigtige informationer omkring Coronavirus

Afstand på offentlige områder
Ja
2 meter
Mundbind
Ja
Mundbind er obligatorisk på alle offentlige områder inkl. offentlig transport, restauranter når du ikke er siddende og udendørs når der er under 2 m afstand mellem personer. Mundbind er obligatorisk for alle over 10 år.
Påkrævet dokumentation inden ankomst
Ja

Alle rejsende (med undtagelse af børn under 12 år) skal vise et negativt PCR-testresultat af SARSCoV-2 taget senest 72 timer inden boarding eller en Antigen test taget senest 48 timer inden boarding. Er du fuld vaccineret (min. i 14 dage) skal du ikke vise en test.

Efter indtjekning skal du udfylde en 'Passenger Locater Card' online (sædenummer skal bruges). Du kan finde den her

Ved indtjekning i lufthavnen og hoteller er et EU Digital COVID Certifikat eller en negative test obligatorisk at fremvise.

Covid-test på destinationen ved ankomst
Nej
Påkrævet dokumentation på destinationen ved hjemrejse (restriktioner på destinationen)
Nej
Påkrævet dokumentation på destinationen ved hjemrejse (restriktioner i hjemlandet)
Ja
Alle rejsende over 15 år vil få foretaget en test ved ankomst til Danmark
Sundhedserklæring
Ja
Inden afgang skal du have udfyldt en sundhedserklæring der kan findes her
Karantæne ved ankomst
Delvis
Du skal i karantæne, hvis du er smittet eller kommer fra et højrisikoland
Maksimalt antal personer udendørs
Ja
Maks. 10 personer. Større events kræver tilladelse fra myndighederne
Deling af bolig med personer uden for ens egen husstand?
Tilladt
Udgangsforbud eller andre regler for tidspunkter?
Nej
Restauranter
Lukkede
Barer
Lukkede
Klubber, Natteliv
Lukket
Supermarkeder og apoteker
Åben
Aktiviteter, attraktioner og seværdigheder
Åben
Begivenheder (indendørs og udendørs)
Delvist tilladt
Obligatorisk test ved adgang til turistvirksomheder og lokale indkvarteringer, bryllupper og barnedåb, erhvervsarrangementer, kulturelle- og sportsarrangementer.
Strande
Åben
1,5 m afstand til alle du ikke er sammen med. 3 m afstand mellem parasoller
Regler for transfer
Ja
Offentlig transport og taxi
Tilladt
Godt at vide
Det er muligt, at din temperatur nogle steder vil blive målt.
Der kan være begrænsning af trafikken på offentlige veje mellem kl. 23:00 og 05:00.
I julen (24. og 25. december) samt nytår (31. december og 1. januar): Obligatorisk negativ test for adgang til restauranter, kasinoer og nytårsfester. Forbud mod forsamlinger på gaden af mere end 10 personer nytårsaften. Forbud mod alkoholforbrug på gaden.

Gæsters anmeldelser

Du oplever din destination bedst i bil!

 • En udlejningsbil i den mindste kategori er altid inkluderet i din rejse.
 • Priserne på denne side er opgraderingspriser. Disse betegnes af din valgte rejselænge og valgte sæson.
 • De viste bilmodeller er eksempler for den kategori de repræsenterer. Du vil altid modtage den viste bil, eller en tilsvarende model. En større biltype end Small eller Economy er altid efter anmodning. Hvis denne type bil ikke er tilgængelig, vil du blive kontaktet.

Vær opmærksom! Hvis du skal på ferie med 4 personer eller mere, anbefales det at booke en opgradering eller en ekstra bil. Du kan vælge at opgradere bilen i booking trinnene. Vil du booke en ekstra bil? Så kontakt os.

Antal rejsende + antal værelser

Det samlede antal rejsende samt den ønskede værelsesfordeling har betydning for de resultater vi viser dig.
Vælg lufthavn

Der er opstået en fejl.

Desværre gik noget galt. Kontakt gerne mit team, så de kan tjekke om det er muligt at booke denne feriebolig.