Portugal

Ferier i Portugal

Hvordan kan jeg bedst forklare om de fantastiske muligheder, Portugal har at byde på? Ifølge José, min 60-årige guide i Algarve, er det først og fremmest roen og rumligheden. Han er tro imod sit lands stolte traditioner - og sine principper. Og han er sådan en portugiser, som slæber dig med overalt og fuld af stolthed viser dig sit land i alle dets facetter. Han er også gæstfri ligesom sine venner, hvor man altid er nødt til at drikke mindst ét glas, inden man får lov til at gå. Det første portugisiske ord, jeg lærte, var obrigada, der betyder ’tak’. Det bruger jeg dagen lang for at takke de gæstfrie portugisere for den dejlige vin, portvin og bica, som de byder mig på. A sua saúde!

Mere om Portugal

Ferie Portugal

Seværdigheder i Portugal

Når jeg tænker på Portugal, tænker jeg på middelalderborge, fortryllende byer og gyldne strande. Byen Tavira er en af mine favoritter, her syder det altid af munter travlhed! Jeg elsker at slentre langs floden i timevis, over broerne og markedet og forbi de 10 kirker til det sted, hvor Rio Gilao munder ud i havet. Om aftenen nyder jeg at sidde på en lille, hyggelig fortovscafe og betragte alle dem, der går forbi. Det er ikke svært at spotte de lokale, selv om der også kommer et par turister forbi. Og så kan man altid forsøge sig med et venligt bom dia.

Det portugisiske køkken

Det, der kommer langvejs fra, er lækkert, det er Portugal et perfekt eksempel på. Det kan absolut anbefales at gå på opdagelse i det store udvalg af lækre retter, som hver region kan byde på. Prøv de forskellige velsmagende fisk langs kysten, fx bacalhau (torsk). Inde i landet vælger jeg ofte en cozido à portuguesa, en ret med forskellige grøntsager og kød, især svinekød. Jeg er også vild med et godt glas portvin eller nyder i den nordlige del af landet en vinho verde. Sidstnævnte vin er faktisk ikke grøn, men navnet hentyder til de unge druer, som denne hvidvin fremstilles af.

Vejret i Portugal

Portugal har et middelhavsklima. I den sydlige del af landet er der om sommeren tørt og solrigt året rundt med op til 10-12 solskinstimer pr. dag. Det skønne klima ved Algarve står da også garant for en ubekymret solferie. Det portugisiske klima føles lidt koldere end det spanske på grund af de friske havvinde fra Atlanterhavet.

close

Få rabat på drømmeferien i 2019

Kan du også mærke, at vinteren for alvor har gjort sit indtag? I kulden drømmer jeg mig altid til sydens sol og varme. Men det skal ikke forblive en drøm for dig! Hvis du allerede nu bestiller din ferie, så kan du med rabatkoden BOOKTIDLIG300 få 300 kr. i rabat* per person til din næste ferie. *Rabatten gælder indtil d. 31. december 2018 med afrejse mellem 01.04.19-31.10.19. Rabatten er ikke gyldig for eksisterende bookinger, kan ikke kombineres med andre tilbud/rabatter og kan ikke ombyttes til kontanter.

Her finder du de bedste steder

Altid i særlige omgivelser

De smukkeste ferieboliger: Portugal

Langt væk fra mængden