1. Home
  2. Malta
Malta

Ferie Malta

Ferier på Malta

Vidste du, at Malta består af tre forskellige øer? Malta er navnet på en øgruppe i Middelhavet, der omfatter Malta, Gozo og den ubeboede ø  Comino. Jeg har fundet fantastiske steder at overnatte på øerne, ofte renoverede landejendomme ude på landet, hvor man kan slappe af i fred og ro ved den private swimmingpool i læ af gårdspladsen. Om aftenen nyder jeg et glas vin under den funklende stjernehimmel og skåler på de tre øer, der byder på ubekymret afslapning.

Seværdigheder på Malta

Malta har en særlig plads i mit hjerte, og jeg forsøger altid at tage dertil mindst én gang om året. En sejltur til den ubeboede ø Comino, der er opkaldt efter kommenplanten, der vokser her, står også altid på programmet. Et besøg på den lille naboø Gozo kan også absolut anbefales. Valletta, Maltas smukke hovedstad, er også en af mine favoritter. Jeg slentrer over torvene, hvor man kan prøvesmage de lækreste tærter. Jeg har efterhånden været her så ofte, at det føles som at komme hjem. Men jeg nyder det lige meget hver eneste gang. Bemærk: På Malta kører man i venstre side!

Mad og drikke på Malta

Når jeg besøger Malta, prøvesmager jeg altid det store udvalg af velsmagende retter. Malta har i de forgangne århundreder været erobret af forskellige folkeslag, der har sat deres præg på det maltesiske køkken. Hvis du vil smage en autentisk ret, så prøv fx kapatuna (den maltetiske ratatouille) eller gbejniet (fåre- eller gedeost). Om søndagen lægger jeg gerne vejen forbi fiskemarkedet for at beundre den friskfangede fisk. Hver årstid har sin egen fangst, og det er for mig en god grund til at vende tilbage til Malta med jævne mellemrum. Fx for – om efteråret - at smage den friskfangede sværdfisk!

Vejret på Malta

Malta har varme, tørre somre og milde vintre med en del nedbør. Om vinteren kan det blæse ret kraftigt, så man har en fornemmelse af, at det er ret køligt. Fra maj til september kan du nyde de lange sommeraftener og de mange solskinstimer på Malta med temperaturer omkring 30 grader.

Se kortet

Corona informationer

Disse oplysninger er udarbejdet af Eliza was here på baggrund af oplysninger fra de lokale myndigheder. Det kan være, at der gælder andre forholdsregler på reservationstidspunktet, end når din ferie starter. Da de nævnte forholdsregler kan ændres konstant, kan der ikke opnås nogen rettigheder herfra, og Eliza was here påtager sig intet ansvar for skader som følge af brugen af denne information.

COVID-19 regler ved destinationen

Afstand på offentlige områder
2 meter
Mundbind
Ja
Mundbind er obligatorisk i offentlig transport, lufthavne, butikker, tankstationer og andre offentlige bygninger. Mundbind er også obligatorisk på steder, hvor afstand ikke er mulig (indendørs og udendørs), såsom i travle shoppinggader. (Gælder ikke personer med vejrtrækningsproblemer og børn under 3 år).
COVID-19-test inden afrejse
Ja
Hvis du er rejsende fra et land der står på 'Amber-listen' er en covid-19 test obligatorisk. På nuværende tidspunkt gælder det rejsende fra Holland, Belgium, Sverige eller Frankring (gælder ikke regionen Ile-de-France).
COVID-19-test på destinationen
Ja
Det er muligt at, der bliver foretaget en temperaturmåling i lufthavnen. Rejsende der ankommer, bliver bedt om at udfylde en sundhedserklærings, der beder om oplysninger rejser i de foregående 30 dage. Specifikt vil de blive bedt om at bekræfte, at de ikke har rejst i lande udenfor de sikre områder.
Sundhedserklæring
Ja
I lufthavnen vil der være en screening af rejsende. Du vil derfor blive bedt om at udfylde en selverklæringsblanket, der beder om oplysninger om dine rejser i de foregående 30 dage. Se mere her
Karantæne
Delvis
Kommer an på temperaturmålingen i lufthavnen.
Maksimalt antal personer udendørs
Tilladt
4 personer eller 1 familie
Deling af bolig med personer udenfor ens egen husstand?
Ja
Det anbefales dog kun at dele bolig med personer fra ens egen husstand.
Udgangsforbud eller andre regler for tidspunkter?
Ingen
Restauranter
Lukket indtil 11. april 2021
*Mulighed for Take-away Max. 10 personer pr. bord. (Reservation kræves og 2 meter mellem bordene).
Barer
Lukket indtil 11. april 2021
Nogle barer er åbne, afhængigt af tilladelsen de har (social distancering og brug af mundbind er obligatorisk) Begrænsning af hvor mange gæster der kan være sammen, skal bekræftes med den respektive virksomhed inden besøget.
Klubber/ Natteliv
Lukket
Butikker
Lukket indtil 11. april 2021
Max. antal personer afhænger af km2 i butikken. Mundbind er påkrævet
Supermarkeder og apoteker
Åben
Restriktioner og mundbind er påkrævet
Intet salg af alkohol på bestemte tidspunkter?
Ingen ændringer
Begivenheder (indendørs og udendørs)
Ingen
Strande
Åben
Det er obligatorisk at holde en afstand på to meter. Der kan indføres separate regler for hver strand.
Aktiviteter, seværdigheder og udflugter
Lukket indtil 11. april 2021
De fleste seværdigheder som templer, kirker og museer er åbne. Mediterranean Park kun i weekender og onsdage. Vandland lukket på grund af sæson.
Lufthavne
Åben
Regler for transfer
Nej
Offentlig transport og taxi
Tilladt
Mundbind er påkrævet
Tankstationer
Åben
Andre sikkerhedsforanstaltninger for indrejse?
Ja
I lufthavnen vil der være en screening af rejsende. Du vil derfor blive bedt om at udfylde en selverklæringsblanket, der beder om oplysninger om dine rejser i de foregående 30 dage. Specifikt bliver du bedt om at bekræfte, at du ikke har rejst til Holland, Belgien, Sverige eller Frankrig (alle regioner undtagen Ile-de-France) de sidste 30 dage.
Godt at vide
Ja
Rejser til Gozo vil være begrænset til vigtige rejser og til dem, der ejer en ejendom på øen.

Opdagelser væk fra mængden

Opdag regionerne