Mere end 20 års erfaring med unikke ferier - Gæstebedømmelse 9,1 - Medlem af rejsegarantifond SGR og RID
  1. Home
  2. Malta
Malta

Ferie Malta

Ferier på Malta

Vidste du, at Malta består af tre forskellige øer? Malta er navnet på en øgruppe i Middelhavet, der omfatter Malta, Gozo og den ubeboede ø Comino. Jeg har fundet fantastiske steder at overnatte på øerne, ofte renoverede landejendomme ude på landet, hvor man kan slappe af i fred og ro ved den private swimmingpool i læ af gårdspladsen. Om aftenen nyder jeg et glas vin under den funklende stjernehimmel og skåler på de tre øer, der byder på ubekymret afslapning.

Seværdigheder på Malta

Malta har en særlig plads i mit hjerte, og jeg forsøger altid at tage dertil mindst én gang om året. En sejltur til den ubeboede ø Comino, der er opkaldt efter kommenplanten, der vokser her, står også altid på programmet. Et besøg på den lille naboø Gozo kan også absolut anbefales. Valletta, Maltas smukke hovedstad, er også en af mine favoritter. Jeg slentrer over torvene, hvor man kan prøvesmage de lækreste tærter. Jeg har efterhånden været her så ofte, at det føles som at komme hjem. Men jeg nyder det lige meget hver eneste gang.

Mad og drikke på Malta

Når jeg besøger Malta, prøvesmager jeg altid det store udvalg af velsmagende retter. Malta har i de forgangne århundreder været erobret af forskellige folkeslag, der har sat deres præg på det maltesiske køkken. Hvis du vil smage en autentisk ret, så prøv fx kapatuna (den maltetiske ratatouille) eller gbejniet (fåre- eller gedeost). Om søndagen lægger jeg gerne vejen forbi fiskemarkedet for at beundre den friskfanget fisk. Hver årstid har sin egen fangst, og det er for mig en god grund til at vende tilbage til Malta med jævne mellemrum. Fx for – om efteråret - at smage den friskfanget sværdfisk!

Vejret på Malta

Malta har varme, tørre somre og milde vintre med en del nedbør. Om vinteren kan det blæse ret kraftigt, så man har en fornemmelse af, at det er ret køligt. Fra maj til september kan du nyde de lange sommeraftener og de mange solskinstimer på Malta med temperaturer omkring 30 grader.

Fly & drive på Malta

Godt at vide; Mine ferier til Malta inkluderer altid billeje og indkvartering. Bemærk at man på Malta kører i venstre side!

Se kortet

Mine opdagelser væk fra mængden

Opdag regionerne