1. Home
  2. Malta
Malta

Ferie Malta

Ferier på Malta

Vidste du, at Malta består af tre forskellige øer? Malta er navnet på en øgruppe i Middelhavet, der omfatter Malta, Gozo og den ubeboede ø  Comino. Jeg har fundet fantastiske steder at overnatte på øerne, ofte renoverede landejendomme ude på landet, hvor man kan slappe af i fred og ro ved den private swimmingpool i læ af gårdspladsen. Om aftenen nyder jeg et glas vin under den funklende stjernehimmel og skåler på de tre øer, der byder på ubekymret afslapning.

Seværdigheder på Malta

Malta har en særlig plads i mit hjerte, og jeg forsøger altid at tage dertil mindst én gang om året. En sejltur til den ubeboede ø Comino, der er opkaldt efter kommenplanten, der vokser her, står også altid på programmet. Et besøg på den lille naboø Gozo kan også absolut anbefales. Valletta, Maltas smukke hovedstad, er også en af mine favoritter. Jeg slentrer over torvene, hvor man kan prøvesmage de lækreste tærter. Jeg har efterhånden været her så ofte, at det føles som at komme hjem. Men jeg nyder det lige meget hver eneste gang. Bemærk: På Malta kører man i venstre side!

Mad og drikke på Malta

Når jeg besøger Malta, prøvesmager jeg altid det store udvalg af velsmagende retter. Malta har i de forgangne århundreder været erobret af forskellige folkeslag, der har sat deres præg på det maltesiske køkken. Hvis du vil smage en autentisk ret, så prøv fx kapatuna (den maltetiske ratatouille) eller gbejniet (fåre- eller gedeost). Om søndagen lægger jeg gerne vejen forbi fiskemarkedet for at beundre den friskfangede fisk. Hver årstid har sin egen fangst, og det er for mig en god grund til at vende tilbage til Malta med jævne mellemrum. Fx for – om efteråret - at smage den friskfangede sværdfisk!

Vejret på Malta

Malta har varme, tørre somre og milde vintre med en del nedbør. Om vinteren kan det blæse ret kraftigt, så man har en fornemmelse af, at det er ret køligt. Fra maj til september kan du nyde de lange sommeraftener og de mange solskinstimer på Malta med temperaturer omkring 30 grader.

Se kortet

Corona informationer

Informationen på denne side er omhyggeligt gennemgået af Eliza was here baseret på information givet af danske og maltesiske myndigheder. Da retningslinjerne på vores destinationer løbende bliver ændret, frasiger Eliza was here sig ansvaret for eventuelle problemer, der kan opstå ved brug af denne information.

COVID-19 regler ved destinationen

Afstand på offentlige områder
2 meter
Offentlig transport
Tilladt
Mundbind er påkrævet
Maksimalt antal personer udendørs
Tilladt
6 personer eller 1 familie
Er det tilladt at dele en bolig med folk uden for ens egen husstand?
-
Supermarkeder og apoteker
Åben
Restriktioner og mundbind er påkrævet
Tankstationer
Åben
Restauranter
Åben
Max. 6 personer pr. bord. (Reservation kræves og 2 meter mellem bordene).
Barer
Lukket
Butikker
Åben
Max. antal personer afhænger af km2 i butikken. Mundbind er påkrævet
Vandland
Lukket
Forlystelsesparker
Åben
Afhænger af parken. Indendørs områder kan være lukket.
Zoologiske haver
-
Strande
Åben
Det er obligatorisk at holde en afstand på to meter. Der kan indføres separate regler for hver strand.
Begivenheder (indendørs og udendørs)
Ingen
Museum
Lukket
Wellness
Lukket
Udgangsforbud eller andre regler for tidspunkter
Ingen
Intet salg af alkohol på bestemte tidspunkter
Ingen ændringer
Diskoteker / natteliv
Lukket
Casino
Lukket
Lufthavn
Lukket
Karantæne
Ingen
COVID-19-test inden afrejse eller karantæne
-
COVID-19-test på destinationen (stikprøve eller alle)
-
Sundhedserklæring
-
Andre sikkerhedsforanstaltninger for indrejse
-
Regler for transfer
-

Opdagelser væk fra mængden