1. Home
  2. Malta
Malta

Ferie Malta

Ferier på Malta

Vidste du, at Malta består af tre forskellige øer? Malta er navnet på en øgruppe i Middelhavet, der omfatter Malta, Gozo og den ubeboede ø  Comino. Jeg har fundet fantastiske steder at overnatte på øerne, ofte renoverede landejendomme ude på landet, hvor man kan slappe af i fred og ro ved den private swimmingpool i læ af gårdspladsen. Om aftenen nyder jeg et glas vin under den funklende stjernehimmel og skåler på de tre øer, der byder på ubekymret afslapning.

Seværdigheder på Malta

Malta har en særlig plads i mit hjerte, og jeg forsøger altid at tage dertil mindst én gang om året. En sejltur til den ubeboede ø Comino, der er opkaldt efter kommenplanten, der vokser her, står også altid på programmet. Et besøg på den lille naboø Gozo kan også absolut anbefales. Valletta, Maltas smukke hovedstad, er også en af mine favoritter. Jeg slentrer over torvene, hvor man kan prøvesmage de lækreste tærter. Jeg har efterhånden været her så ofte, at det føles som at komme hjem. Men jeg nyder det lige meget hver eneste gang. Bemærk: På Malta kører man i venstre side!

Mad og drikke på Malta

Når jeg besøger Malta, prøvesmager jeg altid det store udvalg af velsmagende retter. Malta har i de forgangne århundreder været erobret af forskellige folkeslag, der har sat deres præg på det maltesiske køkken. Hvis du vil smage en autentisk ret, så prøv fx kapatuna (den maltetiske ratatouille) eller gbejniet (fåre- eller gedeost). Om søndagen lægger jeg gerne vejen forbi fiskemarkedet for at beundre den friskfangede fisk. Hver årstid har sin egen fangst, og det er for mig en god grund til at vende tilbage til Malta med jævne mellemrum. Fx for – om efteråret - at smage den friskfangede sværdfisk!

Vejret på Malta

Malta har varme, tørre somre og milde vintre med en del nedbør. Om vinteren kan det blæse ret kraftigt, så man har en fornemmelse af, at det er ret køligt. Fra maj til september kan du nyde de lange sommeraftener og de mange solskinstimer på Malta med temperaturer omkring 30 grader.

Se kortet

Corona informationer

Disse oplysninger er udarbejdet af Eliza was here på baggrund af oplysninger fra de lokale myndigheder. Det kan være, at der gælder andre forholdsregler på reservationstidspunktet, end når din ferie starter. Da de nævnte forholdsregler kan ændres konstant, kan der ikke opnås nogen rettigheder herfra, og Eliza was here påtager sig intet ansvar for skader som følge af brugen af denne information.

COVID-19 regler ved destinationen

Afstand på offentlige områder
2 meter
Mundbind
Ja
Brug af mundbind er obligatorisk både indendørs og udendørs. Børn under tre år, dem der lider af åndedrætsforhold, og dem der træner fysisk er undtaget (kun hvis de har en lægeerklæring).
Påkrævet dokumentation inden ankomst
Ja

I lufthavnen vil der være en screening af rejsende. Du vil derfor blive bedt om at udfylde en selverklæringsblanket, der beder om oplysninger om dine rejser i de foregående 30 dage. Se mere her

Fra den 14. juli 2021 kan turister (fra 12 år) kun rejse til Malta ved fremvisning af at være fuld vaccineret (to doser) udstedt efter 14 dage fra datoen for den anden dosis (eller en enkelt dosis i tilfælde af Johnson & Johnson), der er anerkendt af tilsynsføreren for folkesundhed, nemlig:
• Maltesisk vaccinationscertifikat
• EU Digital COVID-certifikat
• NHS COVID-pas/NHS-app (UK)

Børn fra 5 til 12 år kan rejse, ved at fremvise en negativ PCR-test, som skal tages senest 72 timer før ankomst til Malta, forudsat at de er ledsaget af deres forældre eller værger, der skal kunne fremvise det anerkendte vaccinecertifikat. Børn under 5 år har ikke brug for en PCR-test for at rejse med deres fuld vaccinerede forældre eller værger. Uledsagede mindreårige kan ikke rejse til Malta. Et certifikat for tidligere smitte af covid 19 er IKKE GÆLDENDE for rejser til Malta.

COVID-test på destinationen ved ankomst
Nej
Påkrævet dokumentation på destinationen ved hjemrejse (restriktioner på destinationen)
Nej
Påkrævet dokumentation på destinationen ved hjemrejse (restriktioner i hjemlandet)
Ja
Rejsende over 15 år vil blive testet ved ankomst til Danmark.
Karantæne ved ankomst til destinationen
Nej
Maksimalt antal personer udendørs
Ja
6 personer eller 1 husstand
Er det tilladt at dele en bolig med folk uden for ens egen husstand?
Ja
Rejsende har lov til at dele værelse med personer fra en anden husstand, men myndighederne anbefaler kun at dele med personer fra samme husstand.
Udgangsforbud eller andre regler for tidspunkter?
Nej
Restauranter
Åben
Åben til kl.24 Maks. 6 personer pr. bord
Barer
Åben

Åben til kl.24 Maks. 6 personer pr. bord. Kun siddende gæster.

Diskoteker / natteliv
Åben

Åben til kl.24 Maks. 6 personer pr. bord. Kun siddende gæster.

Supermarkeder og apoteker
Åben
Restriktioner og mundbind er påkrævet
Aktiviteter, attraktioner og seværdigheder
Delvis åben
Åben for museum, biograf og teater.
Begivenheder (indendørs og udendørs)
Delvis tilladt
Kun bryllupper og religiøse begivenheder er tilladt.
Regler for transfer
Ja
Mundbind er påkrævet
Offentlig transport
Tilladt
Mundbind er påkrævet
Strande
Åben
Det er obligatorisk at holde en afstand på to meter. Der kan indføres separate regler for hver strand.
Godt at vide
Nej

Opdagelser væk fra mængden

Opdag regionerne