1. Home
  2. Malta
Malta

Ferie Malta

Ferier på Malta

Vidste du, at Malta består af tre forskellige øer? Malta er navnet på en øgruppe i Middelhavet, der omfatter Malta, Gozo og den ubeboede ø  Comino. Jeg har fundet fantastiske steder at overnatte på øerne, ofte renoverede landejendomme ude på landet, hvor man kan slappe af i fred og ro ved den private swimmingpool i læ af gårdspladsen. Om aftenen nyder jeg et glas vin under den funklende stjernehimmel og skåler på de tre øer, der byder på ubekymret afslapning.

Seværdigheder på Malta

Malta har en særlig plads i mit hjerte, og jeg forsøger altid at tage dertil mindst én gang om året. En sejltur til den ubeboede ø Comino, der er opkaldt efter kommenplanten, der vokser her, står også altid på programmet. Et besøg på den lille naboø Gozo kan også absolut anbefales. Valletta, Maltas smukke hovedstad, er også en af mine favoritter. Jeg slentrer over torvene, hvor man kan prøvesmage de lækreste tærter. Jeg har efterhånden været her så ofte, at det føles som at komme hjem. Men jeg nyder det lige meget hver eneste gang. Bemærk: På Malta kører man i venstre side!

Mad og drikke på Malta

Når jeg besøger Malta, prøvesmager jeg altid det store udvalg af velsmagende retter. Malta har i de forgangne århundreder været erobret af forskellige folkeslag, der har sat deres præg på det maltesiske køkken. Hvis du vil smage en autentisk ret, så prøv fx kapatuna (den maltetiske ratatouille) eller gbejniet (fåre- eller gedeost). Om søndagen lægger jeg gerne vejen forbi fiskemarkedet for at beundre den friskfangede fisk. Hver årstid har sin egen fangst, og det er for mig en god grund til at vende tilbage til Malta med jævne mellemrum. Fx for – om efteråret - at smage den friskfangede sværdfisk!

Vejret på Malta

Malta har varme, tørre somre og milde vintre med en del nedbør. Om vinteren kan det blæse ret kraftigt, så man har en fornemmelse af, at det er ret køligt. Fra maj til september kan du nyde de lange sommeraftener og de mange solskinstimer på Malta med temperaturer omkring 30 grader.

Se kortet

Corona informationer

Disse oplysninger er udarbejdet af Eliza was here på baggrund af oplysninger fra de lokale myndigheder. Det kan være, at der gælder andre forholdsregler på reservationstidspunktet, end når din ferie starter. Da de nævnte forholdsregler kan ændres konstant, kan der ikke opnås nogen rettigheder herfra, og Eliza was here påtager sig intet ansvar for skader som følge af brugen af denne information.

COVID-19 regler ved destinationen

Afstand på offentlige områder
2 meter
Mundbind
Ja
Det er obligatorisk at bære mundbind på offentlige områder både indendørs og udendørs. På udendørs arealer er det kun tilladt for vaccinerede personer i grupper af højst 2 personer at tage mundbindet af. Brugen af mundbind på strande og i svømmehaller anbefales stadig, men er ikke påkrævet ved lov. Børn under tre år, personer, der dyrker fysisk træning og personer med åndedrætsbesvær (skal kunne fremvise lægeerklæring), er undtaget.
Vigtig information vedrørende obligatorisk dokumentation
Læs FAQ-siden her
Maksimalt antal personer udendørs
Ja
6 personer eller 1 husstand
Er det tilladt at dele en bolig med folk uden for ens egen husstand?
Ja
Rejsende har lov til at dele værelse med personer fra en anden husstand, men myndighederne anbefaler kun at dele med personer fra samme husstand.
Udgangsforbud eller andre regler for tidspunkter?
Nej
Restauranter
Åben
Maks. kapacitet 1 person pr. 4 m2. Maks. 6 personer pr. bord (kan øges til 8 personer på restauranter, der kun accepterer vaccinerede gæster). Lukker senest kl. 02:00. Mundbind er påkrævet.
Barer
Åben

Maks. kapacitet 1 person pr. 4 m2. Maks. 6 personer pr. bord (kan øges til 8 personer på restauranter, der kun accepterer vaccinerede gæster).

Lukker senest kl. 02:00.

Mundbind er påkrævet.

Diskoteker / natteliv
Åben
Lukker senest kl. 02.00. 6 personer pr. bord. Kun siddende gæster.
Supermarkeder og apoteker
Åben
Mundbind og 2 meters afstand er påkrævet
Aktiviteter, attraktioner og seværdigheder
Delvis åben
Mundbind er påkrævet
Begivenheder (indendørs og udendørs)
Delvis tilladt
Kun bryllupper og religiøse begivenheder er tilladt.
Regler for transfer
Ja
Mundbind er påkrævet
Offentlig transport
Tilladt
Mundbind er påkrævet
Strande
Åben
Det er obligatorisk at holde en afstand på to meter. Der kan indføres separate regler for hver strand.
Godt at vide
Nej

Opdagelser væk fra mængden

Opdag regionerne