Jeg ser mig omkring til alle sider, mens jeg kører over snoede veje gennem et grønt, bakket landskab. Lige fra den allerførste gang, jeg drak Chianti-vin, har jeg altid gerne ville opleve denne region i Italien. Selvfølgelig var jeg godt klar, at en vin, der var så rund i smagen, måtte stamme fra lige så smagfulde omgivelser, men dette havde jeg ikke forventet. De bølgende bakkeskråninger med udstrakte vinmarker, charmerende bjerglandsbyer og hyggelige landejendomme overgår alle mine forventninger.
I Firenze klatrer jeg op ad de firehundrede trappetrin for at beundre den gigantiske kuppel i Santa Maria del Fiore, eller il Duomo, på nært hold. Jeg spiser den mest lækre pizza, jeg nogensinde har smagt, på den berømte Piazza del Campo. Jeg ser solen gå ned over et okkergult landskab md pinjer og cypresser. Toscana, en af Italiens allersmukkeste regioner, hvor kultur, natur og gastronomi går op i en højere, harmonisk enhed. Kan man ønske sig mere?
Toscana er et sandt paradis for dem, der holder af enkle retter tilberedt af friske, ubehandlede råvarer. Hvide bønner indgår ofte i retterne, men også brød er en af favoritterne. Det usaltede, toskanske brød anvendes til mange formål, fx i tomatsuppe, salater eller smurt med en pasta af kyllingelever som antipasti. Pasta serveres ofte med en sauce af hare, con lepre. Holder man af fisk, kan det anbefales at vælge en caciucco, en sammenkogt ret af forskellige slags frisk fisk. Den toskanske olivenolie er den allerbedste i verden og bruges til mange forskellige retter og formål. Jeg elsker også et stykke pecorino her fra området og nyder det med et dejligt glas rødvin.
Den toskanske vinter er lunefuld, og sommeren er varm og tør. Holder man af solferier, er Toscana allerede om foråret et udmærket rejsemål, da temperaturen da ligger på omkring de 20 grader. Temperaturen kan stige til 30 grader om sommeren, men i højere liggende områder kan det være mindre varmt.