Sicilien

Italien

Ferier på Sicilien

“Ved du allerede, hvad du vil have?” hører jeg Gianni spørge ved siden af mig. Jeg ser op fra menukortet. Der er så enormt meget at vælge imellem, og jeg kan egentlig lide det hele. Jeg ser Giannis ansigt lyse op i et smil, da han får øje på mit ansigtsudtryk. “Har du problemer med at vælge?” Jeg betragter ham smilende. Gianni anbefaler pasta alla Norma, og jeg beslutter mig til at følge hans råd. Ved den første mundfuld lidt senere viser det sig at være alletiders valg. Der er absolut en god grund til, at mange italienere er så begejstrede for det sicilianske køkken. Det er lige så skønt og velsmagende som resten af Sicilien. Se også mine andre destinationer i Italien.

Mere om Sicilien

Seværdigheder på Sicilien

Palermo, Siracusa og naturligvis vulkanen Etna er velkendte navne, der kan give alle rejselystne lyst til at pakke kufferten. Øen Sicilien, i den sydlige del af Italien, kan byde på romerske amfiteatre, vilde naturområder, en dal med templer og fascinerende byer. På øens sydvestlige kyst ligger den imponerende barokby Noto, og her finder man alle mulige bygningsværker i barokstil. Sicilien er den perfekte ø til spændende bilture med skønne oplevelser undervejs!

Mad og drikke på Sicilien

Når du har kørt rundt en hel dag og oplevet kulturen eller naturen, vil du erfare det sicilianske køkken som en helt unik oplevelse. Fisk er en af de faste retter på menukortet, men der er også mange traditionelle pastaer. Jeg elsker pasta alla Norma og har svært ved at vente, til jeg får serveret min tallerken. Til dessert bestiller jeg ofte granita. Det er høvlet is, som man kan få i alle mulige forskellige smagsvarianter, den ene mere lækker end den anden.

Vejret på Sicilien

De sicilianske somre er varme. Somme tider kommer den varme vind på Sicilien helt fra Sahara, og da kan temperaturen runde de 40 grader. Der falder af og til sne på Etna om vinteren, men ellers er vintrene milde. Gennemsnitstemperaturen om vinteren ligger på omkring 14 grader, og om sommeren på omkring 30 grader.

close

Få rabat på drømmeferien i 2019

Kan du også mærke, at vinteren for alvor har gjort sit indtag? I kulden drømmer jeg mig altid til sydens sol og varme. Men det skal ikke forblive en drøm for dig! Hvis du allerede nu bestiller din ferie, så kan du med rabatkoden BOOKTIDLIG300 få 300 kr. i rabat* per person til din næste ferie.
*Rabatten gælder indtil d. 31. december 2018 med afrejse mellem 01.04.19-31.10.19. Rabatten er ikke gyldig for eksisterende bookinger, kan ikke kombineres med andre tilbud/rabatter og kan ikke ombyttes til kontanter.

De smukkeste ferieboliger: Sicilien

Langt væk fra mængden