Sardinien

Italien

Ferier på Sardinien

Vores båd glider gennem det klare vand. Min gode veninde Sofia viser mig en anden side af Sardinien i dag - ude fra vandet. En ø dukker pludselig op til venstre for os. “Derinde på øen ligger der et fængsel, hvor nogle af Italiens mest berygtede forbrydere har afsonet deres straf,” fortæller Sofia. Vi sejler videre, og jeg bemærker vandets smukke, azurblå farve. Vi opdager endda en delfin, der svømmer med båden og holder os med selskab i et stykke tid. Jeg sidder og tænker på dem, der har været spærret inde på øen. Det må have være forfærdeligt at leve i disse naturskønne omgivelser uden at være i stand til at nyde skønheden. Jeg indånder den friske havluft. Heldigvis er jeg fri som fuglen…

Mere om Sardinien

Seværdigheder på Sardinien

Sardinien er en ø, der får mig til at falde fra den ene forbavselse i den anden. Og jeg som troede, at Sardinien først og fremmest var et rejsemål for dem, der holder af solferier. Dengang havde jeg endnu ikke set bjergene inde midt på øen, bugterne ved Arbatax og de mange fugle i Muravera-området. Bygningerne er tydeligvis præget af romersk, byzantinsk og spansk indflydelse. Toppen af kransekagen er det mondæne badested Porto Cervo: Italiens Saint Tropez. Kan man ønske sig et mere alsidigt rejsemål?

Mad og drikke på Sardinien

Jeg er vild med pasta, og derfor går jeg i hver eneste region i Italien på udkig for at finde de mest lækre af slagsen. På Sardinien er den lokale specialitet malloreddus. Denne pastasort danner basis for malloreddus alla campidanese, hvor den skønne sauce tilberedes af pølse, tomat og safran. Det er sammen med pani frattau min yndlingsret på Sardinien, hvor man også ofte ser spydstegt gris på menukortet, eller porceddu. Det er en af den lokale befolknings yndlingsretter.

Vejret på Sardinien

Vejret på Sardinien er altid behageligt. En solferie er perfekt i månederne maj t/m september, så stiger temperaturen til over 20 grader, somme tider endda til 30 grader. Gennemsnitstemperaturen om vinteren er 14 grader. Det kan blæse temmelig meget på Sardinien på grund af havvindene.

close

Få rabat på drømmeferien i 2019

Kan du også mærke, at vinteren for alvor har gjort sit indtag? I kulden drømmer jeg mig altid til sydens sol og varme. Men det skal ikke forblive en drøm for dig! Hvis du allerede nu bestiller din ferie, så kan du med rabatkoden BOOKTIDLIG300 få 300 kr. i rabat* per person til din næste ferie.
*Rabatten gælder indtil d. 31. december 2018 med afrejse mellem 01.04.19-31.10.19. Rabatten er ikke gyldig for eksisterende bookinger, kan ikke kombineres med andre tilbud/rabatter og kan ikke ombyttes til kontanter.

De smukkeste ferieboliger: Sardinien

Langt væk fra mængden