Lazio

Italien

Ferier i Lazio

Denne unikke region i Italien har Rom som funklende midtpunkt. Uanset hvor meget jeg gerne vil være blevet i Rom, så skulle jeg videre. Jeg fortsatte min rejse videre ind i Lazio, hvor der er så meget at opleve. Jeg udforskede det bakkede landskab på cyklen; gennem idylliske skove, langs vinmarker og klare, blå søer. I Lazio rejser du tilbage i tiden og besøger enestående middelalder landsbyer, der troner frem på klippetoppene, og imponerende romerske villaer. Lazio er et stort levende maleri, hvor du ikke kommer til at kede dig et eneste øjeblik.

Mere om Lazio

Rejser med seværdigheder i Lazio

Rom er en by, alle skal besøge mindst én gang i deres liv. Jeg tænker altid glad tilbage på Colosseum, det Sixtinske Kapel og mine cykelture gennem parken Villa Borghese. Lige meget hvor forelsket jeg er i Rom, så er det en smule ærgerligt, at byen løber med al opmærksomheden. Hele regionen har en rig historie, som du vil se overalt. Jeg elsker at besøge den romerske havn i Ostia Antica og de autentiske villaer i byen Tivoli, hvor jeg kan vandre gennem de snoede gader i historiske landsbyer. Det er umuligt for mig at vælge min yndlingslandsby i Lazio; eventyrlige Ninfa, der er omdannet til en botanisk have, eller Orvino, der er omgivet af bjerge og endeløse trapper leder op til et imponerende slot. Lazio er også lige noget for naturelskere. Lazio er gennem historien blevet præget af vulkansk aktivitet. Dette har gjort jorden frugtbar, som du tydeligt vil se, når du kører gennem landskabet; Lazio er et grønt patchwork af vingårde og oliventræer. Mange søer stammer også herfra, hvor Bolsena kratersøen er den største i området. I naturparken Circeo har jeg fundet de smukkeste strande. Også et must: Tag færgen fra Formia til den vulkanske ø Ponza og forkæl dine øjne.

Kulinariske rejser i Lazio

På de hyggelige, autentiske markeder i Lazio finder du de lækreste, lokale råvarer. Den lava der i tidernes morgen dækkede jorden, har gjort jorden yderst frugtbar, som det også er tilfældet på Sicilien. I Lazio er findes dog specielle oliven- frugt- og nøddetræer, der kun vokser her. Disse produkter er grundlaget for mange traditionelle retter fra regionen. Lokalbefolkningen i Lazio er vilde med artiskok, som du vil smage på et utal af manerer. Ved kysten har jeg nydt de friskeste fisk og skaldyr. Spaghetti a vongole er min favorit! Vidste du, at den berømte spaghetti a la cabonara med piskede æg, bacon, Pecorino- og Parmesanost er fra Lazio regionen? Du finder ikke en bedre cabonara end her. Du vil også finde en masse lækre vine fra området. Den traditionelle hvide Frascati, Roms stolthed, er uden tvivl min yndlings!

Vejret i unikke Lazio

I sommermånederne kan der blive meget varmt i regionen, varmere end i det højere beliggende Toscana. Især i Rom stiger temperaturen regelmæssigt til over 30 grader, og luften bliver meget tung. Kysten og en kølig brise er derfor en dejlig forfriskelse. Blandt de lokale er kysten populær til en strandferie. Fra juni til august kan der derfor godt være lidt kamp om pladserne. Vintrene er milde, men vejret kan være mere uregelmæssigt. I november falder det meste af regnen. Det bedste tidspunkt for en ferie er i foråret fra april til og med juni. Du kan også nyde sensommeren her i september og oktober.

close

Få rabat på drømmeferien i 2019

Kan du også mærke, at vinteren for alvor har gjort sit indtag? I kulden drømmer jeg mig altid til sydens sol og varme. Men det skal ikke forblive en drøm for dig! Hvis du allerede nu bestiller din ferie, så kan du med rabatkoden BOOKTIDLIG300 få 300 kr. i rabat* per person til din næste ferie.
*Rabatten gælder indtil d. 31. december 2018 med afrejse mellem 01.04.19-31.10.19. Rabatten er ikke gyldig for eksisterende bookinger, kan ikke kombineres med andre tilbud/rabatter og kan ikke ombyttes til kontanter.

De smukkeste ferieboliger: Lazio

Langt væk fra mængden