1. Home
  2. Holland
  3. Overijssel
Overijssel

Ferie Overijssel

På ferie i Overijssel

En ven spurgte mig for nyligt om jeg havde nogle tips til en afslappende ferie i Holland. Jeg gav dem med det samme tippet om at tage på ferie i Overijssel; en hyggelig del af Holland hvor du kan slappe af og som du nemt kan rejse til med egen bil. I den østlige del af regionen kan du nyde en rolig ferie. Regionen er rig på vand, og har smukke natur reservater; perfekt til gå- og cykelture.

Oplevelser i Overijssel

Et absolut must på din ferie i Overijssel er at besøge Giethoorn med båd. Giethoorn er kendt som “Nordens Venedig” eller “det Hollandske Venedig”, på grund af dens karakteristiske udseende der minder om den kendte Italienske by. På flodbredderne er der smukke gårdhuse med stråtag og klassiske små broer og snoede veje. En rejse med et romantisk touch!

Overijssel har en rig historie, og derfor masser af spændende museer hvor du kan lære mere om kulturhistorien. Træskomuseet i Enter er et af dem; og hvad er mere Hollandsk end de klassiske træsko? I museet er der masser af forskellige typer træsko, såsom bryllupstræsko, musikalske træsko, m.m. Du kan endda købe et par træsko til dig selv i museets butik!

Som et sidste tip, fortalte jeg min ven at Weerribben Wieden National Park bestemt er et besøg værd. Parken er gigantisk, ikke mindre end 100 km2, og er hjemsted for masser af dyrearter, såsom oddere, mosehornuglen og andre fuglearter. Engang blev området brugt til at grave tørv, hvilket skabte huller i jorden. Disse huller er nu fyldt med vand, hvilket har resulteret i et smukt område hvor vand og natur mødes.

Kulinariske oplevelser i Overijssel

Der er ingen mangel på gastronomi i Overijssel. Provinsen har mange restauranter hvor du kan nyde lækre middage og andre madoplevelser. Fra 3-stjernede restaurant de Librije i Zwolle, til bistro Zuid hvor de ofte holder rosé vinsmagning. Der er også ‘t Lansink i Hengelo, hvor de laver de mest fantastiske retter med friske produkter fra regionen, og har et helt unikt interiør.

Vejret: varme hilsner fra Overijssel

I Overijssel er der tydelig forskel på de fire årstider. Om vinteren kan det blive koldt, men sommeren kan til gengæld også være dejligt varm. Temperaturen kan nå op til 23 grader i sommermånederne; en skøn temperatur til at nyde solen, men ikke for varmt til en aktiv ferie med cykelture og vandring.

Small-scale hoteller & lejligheder i Overijssel

Denne region er den perfekte base for en last minute ferie, hvor du kan nyde en ferie med smuk natur og fred og ro. Alle mine ferieboliger i Overijssel er ligesom mine andre feriesteder; væk fra mængden, men med masser af muligheder for oplevelser i det omkringliggende område. Om du tager afsted i løbet af skoleferierne eller på et andet tidspunkt, er der altid noget at lave. Vil du have mere inspiration til ferier i Holland, kan du tjekke mine nyeste opdagelser, hvor du kan finde alle mine nyeste ferieboliger.

Se kortet

Corona informationer

Se på denne side alle informationer om corona og din ferie.

Disse oplysninger er udarbejdet af Sunweb på baggrund af oplysninger fra de lokale myndigheder. Det kan være, at der gælder andre forholdsregler på reservationstidspunktet, end når din ferie starter. Da de nævnte forholdsregler kan ændres konstant, kan der ikke opnås nogen rettigheder herfra, og Sunweb påtager sig intet ansvar for skader som følge af brugen af denne information.

Covid-19 regler ved destinationen

Afstand i offentlige områder
Ja
1,5 meter
Mundbind
Ja
Fra 13-års alderen obligatorisk i alle offentlige interiørrum, skoler, offentlig transport og i kontaktyrker
Covid-test inden afrejse
Ja
Negativ (PCR) test obligatorisk højest 24 timer gammel inden ankomst med fly, båd, tog eller bus.
Eller en negativ PCR test højest 72 timer gammel inden ankomst + en negativ hurtig test højest 24 timer gammel ved boarding.
Gælder for alle over 13 år.
Covid-test på destinationen
Nej
Sundhedserklæring
Ja
Kun obligatorisk ved ankomst til en hollandsk lufthavn (eget ansvar). Se her.
Karantæne
Ja
Ankommer du fra et område med en orange rejsevejledning pga. corona skal du i karantæne i 10 dage. Efter 5 dage kan du blive testet, og hvis resultatet af denne PCR-test er negativ, ender karantænen.
Maksimalt antal personer udendørs
Ja
Max. 2 personer hvis ikke i er fra samme hustand, og hold 1,5 meters afstand
Deling af bolig med personer uden for ens egen husstand?
Ja
Hold 1,5 meters afstand
Udgangsforbud eller andre regler for tidspunkter?
Ja
Mellem kl. 21:00 og 04:30 er der udgangsforbud. (fra kl. 22 d. 31 marts)
Restauranter
Lukket
Indtil 20.04.2021
Barer
Lukket
Indtil 20.04.2021
Klubber, Natteliv
Lukket
Indtil 20.04.2021
Butikker
Åben
Én kunde pr. 25 kvm med en afstand på 1,5 m fra hinanden. (Maksimalt 50 kunder kan være i butikken ad gangen, hvis butikken er stor nok til dette.) Derudover skal du henvende dig til butikken min. 4 timer inden et besøg og bestille en tid. Bestilling og afhentning hos alle butikket er mulig.
Supermarkeder og apoteker
Åbent
Intet salg af alkohol på bestemte tidspunkter?
Ja
Ingen køb af alkohol mellem kl. 20:00 og kl 07:00.
Aktiviteter, attraktioner og seværdigheder
Lukket
Indtil 20.04.2021.
*Frisører og wellness er åben
Begivenheder (indendørs og udendørs)
Ikke tilladt
Strande
Åbent
Lufthavne
Åbent
Temperaturmåling, mundbind påkrævet, sundhedserklæring påkrævet.
Regler for transfer
Ja
Offentlig transport og taxi
Ja
Reservation af taxi er påkrævet. Det anbefales kun at rejse med offentlig transport, hvis det er nødvendigt.
Tankstationer
Åbent
Andre sikkerhedsforanstaltninger for indrejse?
Nej
Godt at vide
Lockdown
Indtil 20.04.2021

Oplevelser væk fra mængden