1. Home
  2. Holland
  3. Friesland
Friesland

Ferie Friesland

Ferie i Friesland: det Nordlige Holland

Under min ferie i Friesland fik jeg oplevet en masse, men også nydt roen og lyden af havet. I løbet af min Påskeferie boede jeg i et hyggeligt hus tæt på Harlingen, med udsigt over de brede marker og skove. Ved ankomst, fortalte en glad lokal mand mig at Harlingen tilhører en af de elleve byer hvor skøjteløb finder sted om vinteren, og at det er en hyggelig havneby. De friske fiskeretter var noget af det jeg bare måtte prøve, samt en smuk gåtur langs de historiske mærker og kanaler i byen. Jeg nød også at få noget frisk luft ved Wadden havet. Jeg har slet ikke oplevet det hele endnu, så jeg vil bestemt vende tilbage!

Oplevelser i Friesland

Friesland ligger i det Nordlige Holland, og er inddelt i 18 kommunner, bland andet Wadden øerne; Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland og Schiermonnikoog. Hvis du tager på ferie i din egen bil, kan du sejle med færge fra Friesland til øerne - en skøn ide til dagsture!

Er du ikke bange for lidt mudder? Så opfordrer jeg dig til at tage til det Hollandske vadehav! Du kan også besøge den ældste by i Friesland; Stavoren. Her kan du sejle i autentiske Frisisk skibe, som er gamle fragtskibe fra 1900. For dem der foretrækker afslapning og ro, er der selvfølgelig også mulighed for at nyde stranden og havet, eller tage en gåtur igennem en af de mange skove eller enge.

Du kan også besøge den største damp pumpestation i verden, der er på UNESCOs World Heritage liste. Det er et af de mest vigtige nationale monumenter i Holland. Absolut et besøg værd!

Kulinarisk rejse i gennem Friesland

De fleste ved at jeg elsker lækker mad og at prøve nye, lokale retter. Da jeg ankom i Friesland og hørte om de hjemmelavede produkter de sælger her, var jeg med det samme begejstret. I det Frisiske køkken er ost og hjemmelavede pølser ofte i fokus, men forskellige typer bagværk er også populære. Jeg elsker eksempelvis en kop kaffe med dúmke til. Det er en slags småkager der serveres til kaffen, beregnet til at dyppe i kaffen før man tager en bid. Udover mad, er Friesland også kendt for at producere drikkevarer som øl og whiskey.

Vejret: varme hilsner fra Friesland

Fordi Friesland for det meste består af vand, er det lidt køligere end længere indenlands. Det maritime klima betyder at vinteren er mild og sommeren er behagelig. Temperaturen kan variere fra 16 grader i Maj til 23 grader i August eller September. Det gør Friesland til det perfekte sted til en behagelig solferie, eventuelt i sensommeren, hvor du kan fange de sidste solstråler.

Small-scale hoteller & lejligheder i Friesland

Der er så meget at opleve i Friesland, både indenfor natur og historie, og både for store og små. Om du foretrækker at bo i en hyggelig ferielejlighed, eller en smuk villa i naturen, så er det hele muligt i Friesland!

Vil du have mere inspiration til ferier i Holland? Så se mine ferieboliger i Friesland eller tjek mine last minute ferier til Holland. For mere inspiration, kan du også tjekke mine nyeste opdagelser.

Corona informationer

Se på denne side alle informationer om corona og din ferie.

Disse oplysninger er udarbejdet af Sunweb på baggrund af oplysninger fra de lokale myndigheder. Det kan være, at der gælder andre forholdsregler på reservationstidspunktet, end når din ferie starter. Da de nævnte forholdsregler kan ændres konstant, kan der ikke opnås nogen rettigheder herfra, og Sunweb påtager sig intet ansvar for skader som følge af brugen af denne information.

Covid-19 regler ved destinationen

Afstand i offentlige områder
Ja
1,5 meter
Mundbind
Ja
Fra 13-års alderen obligatorisk i alle offentlige interiørrum, skoler, offentlig transport og i kontaktyrker
Covid-test inden afrejse
Ja
Negativ (PCR) test obligatorisk højest 24 timer gammel inden ankomst med fly, båd, tog eller bus.
Eller en negativ PCR test højest 72 timer gammel inden ankomst + en negativ hurtig test højest 24 timer gammel ved boarding.
Gælder for alle over 13 år.
Covid-test på destinationen
Nej
Sundhedserklæring
Ja
Kun obligatorisk ved ankomst til en hollandsk lufthavn (eget ansvar). Se her.
Karantæne
Ja
Ankommer du fra et område med en orange rejsevejledning pga. corona skal du i karantæne i 10 dage. Efter 5 dage kan du blive testet, og hvis resultatet af denne PCR-test er negativ, ender karantænen.
Maksimalt antal personer udendørs
Ja
Max. 2 personer hvis ikke i er fra samme hustand, og hold 1,5 meters afstand
Deling af bolig med personer uden for ens egen husstand?
Ja
Hold 1,5 meters afstand
Udgangsforbud eller andre regler for tidspunkter?
Ja
Mellem kl. 21:00 og 04:30 er der udgangsforbud. (fra kl. 22 d. 31 marts)
Restauranter
Lukket
Indtil 28.04.2021
Barer
Lukket
Indtil 28.04.2021
Klubber, Natteliv
Lukket
Indtil 28.04.2021
Butikker
Åben
Én kunde pr. 25 kvm med en afstand på 1,5 m fra hinanden. (Maksimalt 50 kunder kan være i butikken ad gangen, hvis butikken er stor nok til dette.) Derudover skal du henvende dig til butikken min. 4 timer inden et besøg og bestille en tid. Bestilling og afhentning hos alle butikket er mulig.
Supermarkeder og apoteker
Åbent
Intet salg af alkohol på bestemte tidspunkter?
Ja
Ingen køb af alkohol mellem kl. 20:00 og kl 07:00.
Aktiviteter, attraktioner og seværdigheder
Lukket
Indtil 28.04.2021.
*Frisører og wellness er åben
Begivenheder (indendørs og udendørs)
Ikke tilladt
Strande
Åbent
Lufthavne
Åbent
Temperaturmåling, mundbind påkrævet, sundhedserklæring påkrævet.
Regler for transfer
Ja
Offentlig transport og taxi
Ja
Reservation af taxi er påkrævet. Det anbefales kun at rejse med offentlig transport, hvis det er nødvendigt.
Tankstationer
Åbent
Andre sikkerhedsforanstaltninger for indrejse?
Nej
Godt at vide
Lockdown
Indtil 28.04.2021

Oplevelser væk fra mængden