Cressa Ghitonia Hotel & SPA

Jeg er på vej til Cressa Ghitonia på Kreta, et ophold, som jeg har booket for den kommende uge. Jeg følger skiltene ‘Cressa Ghitonia' gennem de smalle eventyrlige gader. Endelig ankommer jeg til en parkeringsplads og parkerer bilen, hvorefter jeg fortsætter videre til fods op mod landsbyen. Det er egentlig ret romantisk!

Vandreturen mod Cressa Ghitonia er dejligt beroligende. Efter et stykke tid ser jeg spaen på min venstre side. Jeg kan ikke vente på den massage, jeg har bestilt! Lidt længere fremme ser jeg et lille skilt, hvorpå der står ’reception’. Alt er bygget i autentisk stil, men det ser samtidig også meget luksuriøst ud. Jeg bliver hjerteligt modtaget af en venlig ung græsk kvinde: ejeren Maira.

Inden vi går ind, får jeg et glimt af poolen og glæder mig til at tage en forfriskende svømmetur i det kølige vand. Jeg følger med Maria ind i receptionen. Hun siger ’din svigermor vil komme til at holde af dig’ og forklarer mig, at dette er en græsk talemåde, de bruger når nogen ankommer ved spisetid. Jeg kan heller ikke vente på, at jeg får lov til at smage alle de lokale lækkerier! Jeg tager plads og indtager et glas Raki mens jeg smager på de græske retter og nyder solnedgangen. Hvis du gerne vil have en følelse af at forsvinde fra resten af verden for en tid, så er dette det helt rette sted!

  • Stemningsfyldt boutique hotel
  • Lækre wellnessfaciliteter
  • Unik indretning i alle værelser
  • Føl dig som en ven af huset

Værelsestyper

Cressa Ghitonia betyder 'Det græske kvarter' og er et helt specielt sted på Kreta. Højt oppe i den hyggelige bjerglandsby Sfaka har den græske familie Folia tryllet en del af deres charmerende, traditionelle bymiljø om til et unikt boutique hotel. De 15 idylliske byhuse fra 1800-tallet er hver især helt forskellige hvad angår både arkitektur og indretning. De er beliggende omkring et hyggeligt torv med turkis swimmingpool og familierestaurant, hvor man kan nyde både morgenmad og en lækker middag. Ikke alle huse har egen terrasse, men der er forskellige hyggekroge med havemøbler spredt over komplekset.
Cressa Ghitonia har også en traditionel SPA, hvor du (mod betaling) kan gøre brug af sauna, jacuzzi, hammam eller slappe af med en massage (skal reserveres). Der er endvidere en forretning, hvor du kan købe souvenirs og lokale produkter. Måske ikke nogen dårlig ide at tage en lille gave med til dem derhjemme?
Cressa Ghitonia er stedet for enhver, der ønsker at tilbringe ferien i unikke og autentiske omgivelser, men med alle moderne faciliteter, man kan ønske sig.
I restauranten serveres der morgenmad og middag (kan reserveres på stedet). Glutenfri måltider er muligt på forespørgsel. Denne indkvartering er ikke egnet til gangbesværede. Obs! Alle sikkerhedsbokse befinder sig på værelserne, undtagen ved dobbeltværelserne. Her benytter du dig af en sikkerhedsboks i receptionen.
Dobbeltværelse superior (superior traditionelt værelse)
2-3 personer
De lyse og hvidkalkede værelser i autentisk stil har vidunderlig panoramaudsigt over havet og bjergene. Med dobbeltseng, sovesofa til en person og badeværelse. Satellit-tv, minibar og aircondition.

Pris udelukkende baseret på ophold. Inklusiv lejebil (uden selvrisiko) samt sengelinned og håndklæder. I forbindelse med billejen skal bilens hovedfører være i besiddelse af et gyldigt kreditkort i hovedførerens eget navn (med pinkode). Forudbetalte kreditkort accepteres ikke.
Suite type I (Cressa suite)
2-4 personer
De rummelige Cressa-suiter med detaljer i sten og træ er udført i hvert deres helt unikke design. Suiterne har en forhøjet dobbeltseng, komfortabel stue, badeværelse, minibar, satellit-tv og aircondition. Nogle af suiterne har en antik pejs eller brændeovn. Fra terrassen har du en vidunderlig panoramaudsigt.

Pris udelukkende baseret på ophold. Inklusiv lejebil (uden selvrisiko) samt sengelinned og håndklæder. I forbindelse med billejen skal bilens hovedfører være i besiddelse af et gyldigt kreditkort i hovedførerens eget navn (med pinkode). Forudbetalte kreditkort accepteres ikke.
3-værelses lejlighed type E (vintage house)
2-5 personer
Vintage-husene har alle autentiske stenhvælvinger eller pejse, der er restaureret, så den historiske udstråling er bevaret gennem tiderne. Endvidere sørger også de håndlavede møbler for en helt speciel og stemningsfuld udstråling. Hvert hus har et stort soveværelse og et lidt mindre soveværelse med dobbeltseng eller enkeltsenge eller en køjeseng til børnene. Der er et eller to badeværelser samt opholdsrum. Der er ikke noget køkken. Huset har aircondition, Wi-Fi og fjernsyn.

Pris udelukkende baseret på ophold. Inklusiv lejebil (uden selvrisiko) samt sengelinned og håndklæder. I forbindelse med billejen skal bilens hovedfører være i besiddelse af et gyldigt kreditkort i hovedførerens eget navn (med pinkode). Forudbetalte kreditkort accepteres ikke.
Dobbeltværelse standard (traditionelt værelse)
2 personer
Værelserne i autentisk stil ligger i et stort stenhus med unik atmosfære. Værelserne har hyggelig, landlig indretning med trælofter og murede vægge. Med dobbeltseng og badeværelse. Nogle af værelserne har terrasse med udsigt over bjergene, hvorfra du kan nyde de vidunderlige solnedgange. Værelset har aircondition og Wi-Fi. Du kan gratis gøre brug af en sikkerhedsboks, som du kan finde i receptionen.

Pris udelukkende baseret på ophold. Inklusiv lejebil (uden selvrisiko) samt sengelinned og håndklæder. I forbindelse med billejen skal bilens hovedfører være i besiddelse af et gyldigt kreditkort i hovedførerens eget navn (med pinkode). Forudbetalte kreditkort accepteres ikke.

Forplejning

Omgivelser

Vigtige informationer omkring Coronavirus

Afstand i offentlige områder
1,5 meter
Mundbind er påkrævet
Offentlig transport
Godkendte mundbind er påkrævet

 

På følgende destinationer er visse kapaciteter tilladt: Parga, Rethymnon, Chania & Lassithi på Kreta (bus/metro maks. 65%, båd maks. 80% og Taxi/bil normal kapacitet), Chalkidiki (bus/metro maks. 50%, båd maks 65%, Taxi maks. 3 personer og bil normal kapacitet), Heraklion-området (fra Fodele til Malia) og Athen (bus/metro maks. 50%, båd maks. 50%, Taxi maks. 2 personer og bil maks. 4 personer)

Max antal personer samlet udendørs
Ingen restriktioner
Maks. 9 personer på følgende destinationer: Kreta, Zakynthos
Supermarkeder og apoteker
Åbent
Mundbind er påkrævet (fra 3 år).
Tankstationer
Åbent
Restauranter
Åbent
Kun udendørs borde med sikker afstand mellem bordene.Der kan være 1 gæst pr. to kvadratmeter. Maks. 6 gæster ved et bord (På Poros maks. 4), bortset fra familier med mindreårige børn. Personale er pålagt at bære mundbind. Dette er anbefalet, men ikke obligatorisk for gæster. Barer og restauranter lukker på forskellige tidspunkter: Parga, Rethymnon, Chania & Lassithi på Kreta (lukket fra 01:00 - 05:00), Chalkidiki (lukket fra 00:30 - 05.00), Heraklion-området (fra Fodele til Malia) og Athen (lukket fra 00:00 - 05:00)
Barer
Åbent
Antal gæster er afhængig af mængden af mennesker pr. kvadratmeter. Barer og restauranter lukker på forskellige tidspunkter: Parga, Rethymnon, Chania & Lassithi på Kreta (lukket fra 01:00 - 05:00), Chalkidiki (lukket fra 00:30 - 05.00), Heraklion-området (fra Fodele til Malia) og Athen (lukket fra 00:00 - 05:00)
Butikker
Åbent
Antal gæster er afhængig af mængden af mennesker pr. kvadratmeter. I indkøbscentre er 1 person pr. 20 kvadratmeter tilladt og i mindre butikker er 1 person pr. 15 eller 10 kvadratmeter tilladt. Det anbefales at bruge mundbind.
Vandland (offentlige)
Lukket
Forlystelsesparker
Åbent
Zoologiske haver
Åbent
Strande
Åbent
Mundbind er obligatorisk når du bevæger dig rundt på stranden
Begivenheder (indendørs og udendørs)
Lukket
Museer
-
Wellness
Åbent
Udgangsforbud eller tidspunkter med andre regler
Ingen
Intet salg af alkohol på bestemte tidspunkter
-
Der findes pt. ingen information herom
Diskoteker / natteliv
Delvist åbent
På de følgende destinationer er alle natklubber lukket fra midnat til kl. 7:00: Kreta, Chalkidiki, Korfu, Mykonos, Paros, Antiparos, Santorini, Volos, Rhodos, Zakynthos, Kos og Lesbos. Alle klubber og diskoteker er lukket i Hersonissos
Casinoer
Lukket
Lufthavne
Åbent
Mundbind er påkrævet. Fra 1. juli flyves der til alle rejsemål i Grækenland. Der bliver taget stikprøver af coronatest i lufthavnene. Fra den 1. juli har den græske regering gjort det obligatorisk for alle turister at udfylde en såkaldt Passenger Load Factor-formular senest 24 timer før ankomst til enhver græsk lufthavn. Hvis du ikke har udfyldt formularen, kan du blive nægtet adgang til Grækenland.
Karantæne
Nej
Ikke påkrævet
COVID-19-test inden afrejse eller karantæne
Ja
Alle passagerer over 10 år. Fra den 17. august skal alle passagerer fra Sverige, Den Tjekkiske Republik, Belgien, Spanien og Holland indsende en negativ test (PCR-test) inden ankomst, hvilket kan tages op til 72 timer før ankomst til Grækenland. Certifikaterne skal være skrevet på engelsk og indeholde rejsendes navn og pas/nationale ID-nummer. PCR-test bør kun udføres på certificerede laboratorier (National Reference Laboratories, National Public Health Laboratories eller private laboratoriers akkrediteret af respektive nationale akkrediteringsorganer). Certifikater, der ikke opfylder ovenstående kriterier, vil ikke blive accepteret. Det er forbudt at forfalske certifikater.
COVID-19-test på destinationen (stikprøve eller alle)
Sundhedserklæring
Ja
Brug af mundbind er påkrævet. Passagerer skal bære mundbind under hele opholdet i lufthavnsområderne. Passagerer skal være opmærksom på at de kan blive bedt om at fjerne deres mundbind midlertidigt ved sikkerhed- og identitetskontroller. Brug af mundbind er også obligatorisk under flyvningen samt ved ombordstigning. Alle foranstaltninger er underlagt løbende evaluering og kan blive ændret. De græske myndigheder beder ligeledes indrejsende om at udfylde en særlig sundhedsformular med dine personlige data.
Andre sikkerhedsforanstaltninger for indrejse
Du skal senest 24 timer før afrejse have udfyldt denne form: https://travel.gov.gr/#/. Hvis du ikke har udfyldt formen, vil du blive nægtet indrejse til Grækenland og du skal selv bestille en returbillet øjeblikkeligt.
Regler for transfer
Maks. 50% af den tilladte kapacitet. For privat transfer må i maks være 2 personer (eller en familie på maks. 5 personer)
Ekstra regionale regler
Ja
Følgende ekstra regler er gældende på Kreta og Zakynthos. Mundbind skal bæres af voksne og børn fra 3 år på alle offentlige steder inde og ude. På stranden skal mundbind bæres, når du går på stranden. Når du ligger på en liggestol, er det ikke obligatorisk at bære en mundmaske. Der må højst sidde 4 personer ved et bord i en restaurant (kun i tilfælde af en husstand kan maksimalt 6 personer sidde ved et bord). Markeder, fester og alle typer for arrangementer er forbudt. Alle butikker, restauranter og barer er lukket fra kl. 00.00 til kl. 07.00. Hvis du ikke følger disse regler risikerer du en bøde på € 150. På Kreta gælder disse regler i følgende regioner: Chania, Georgioupolis, Fodele, Agia Pelagia, Ammoudara, Goumes, Gouves, Analipsis, Annisaris, Hersonissos, Piskopiano, Koutouloufari, Stalis, Malia, Matala.

Der er ikke nogle anmeldelser af denne feriebolig endnu.


Gæsters anmeldelser

Du oplever din destination bedst i bil!

  • En udlejningsbil i den mindste kategori er altid inkluderet i din rejse.
  • Priserne på denne side er opgraderingspriser. Disse betegnes af din valgte rejselænge og valgte sæson.
  • De viste bilmodeller er eksempler for den kategori de repræsenterer. Du vil altid modtage den viste bil, eller en tilsvarende model. En større biltype end Small eller Economy er altid efter anmodning. Hvis denne type bil ikke er tilgængelig, vil du blive kontaktet.

Vær opmærksom! Hvis du skal på ferie med 4 personer eller mere, anbefales det at booke en opgradering eller en ekstra bil. Du kan vælge at opgradere bilen i booking trinnene. Vil du booke en ekstra bil? Så kontakt os.

Elizas drømmealarm

Vil du være den første til at vide det når dette unikke feriested igen er tilgængeligt for sommeren 2021? Tilmeld dig min "drømmealarm" - så får du en besked i din mailbox når din drømmeferie er klar!

Dine data bliver behandlet i henhold til vores privacy erklæring.

Elizas drømmealarm

Vil du være den første til at vide det når dette unikke feriested igen er tilgængeligt for sommeren 2021? Tilmeld dig min "drømmealarm" - så får du en besked i din mailbox når din drømmeferie er klar!

Dine data bliver behandlet i henhold til vores privacy erklæring.