Kreta

Grækenland

Ferier på Kreta

Kreta er stedet, hvor man virkelig kan nyde godt af ægte, græsk gæstfrihed. Kreta er først og fremmest kendt for sine turiststeder som fx Chersonissos, og derfor er det for mig noget af en sport at gå på jagt efter ukendte perler. For dem er der faktisk masser af! Øen har meget at byde på i form af bjergrig natur, der er perfekt til vandreture, skønne sandstrande og hyggelige, lokale tavernaer.

Se også mine andre smukke destinationer i Grækenland.

Mere om Kreta

Rejser med seværdigheder på Kreta

Kreta kan byde på meget mere end travle badesteder og et sprudlende natteliv. Meget mere! Jeg holder af at vandre gennem det enestående bjerglandskab, her kommer jeg ofte til små bjerglandsbyer, hvor de lokale sidder på tavernaernes terrasser og nyder dagen med livlige diskussioner. Derudover er udsigten over naturen utrolig smuk, fyldt med oliventræer og vinmarker. Det er for mig det autentiske Grækenland. Jeg kan også anbefale at rejse til Loutro, den afsides liggende landsby ved kysten, som man kun kan nå frem til pr. båd. Der smager de typiske græske mezze bare himmelsk!

Kulinariske rejser på Kreta

Det kretensiske køkken er kendt for at være sundt og enkelt. Her kan man nyde øens retter, der tilberedes af enkle og friske råvarer. Olivenolien er en anden af mine favoritter, og det er et produkt, der absolut ikke spares på i og under måltiderne. Hver landsby på Kreta har sine egne lokale oste, og Graviera er min favorit. Den helt unge ost har en sødlig smag, men når osten er modnet får den en nøddeagtig smag. Osten anvendes også til tilberedning af herlige, friturestegte lækkerier, der spises med sød honning, fx sarikopitakia med gedeost.

Vejret på Kreta

Kretas varme, tørre somre er den perfekte ramme om en solferie. Ude ved kysten sørger den friske havvind for behagelig afkøling. På den indre del af øen kan temperaturen i sommermånederne stige til 40 grader. Her kan man dog hurtigt hoppe i poolen ved ferieboligen og køle af. Der er ret kølige vintre med en del nedbør.

close

De smukkeste ferieboliger: Kreta

Langt væk fra mængden

Video Kreta

På Kreta vandrer jeg gerne gennem små hyggelige, autentiske landsbyer, hvor jeg møder de mest gæstfrie grækere. De smukke strande og udsigter bliver jeg aldrig træt af og de græske Meze (småretter) kan jeg ikke få nok af! De smager på Kreta ubeskrivelig lækkert! Når jeg tænker tilbage på turen, hvor jeg optog denne video, får jeg med det samme lyst til at skulle tilbage til Kreta igen. Vil du med?

Video Kreta