1. Home
  2. Grækenland
  3. Korfu
Korfu

Ferie Korfu

Ferier på Korfu

Øen Korfu i det Ioniske hav bliver jeg aldrig træt af. Det er en hel særlig del af Grækenland! De hundredvis af små bugter, de hyggelige landsbyer, den smukke natur og den rige historie gør, at øen altid lokker dig tilbage. Det bakkede landskab med de mange cypresser, de blomstrende oleanderbuske og oliventræerne udfordrer til aktive cykelture med mountainbiken. Og efter en lang dag med billedskønne udsigter smager et glas ouzo på en typisk græsk taverna bare himmelsk!

Rejser med seværdigheder på Korfu

Korfu stjal mit hjerte i det øjeblik, jeg kørte ind på landsbyernes brolagte gader. Her ser man de gamle koner sidde med deres komboloi-kæde, hvilket ikke er det samme som en rosenkrans. De lader perlerne glide langsomt gennem fingrene, hvilket virker afslappende. Da jeg også selv holder af afslappende gøremål, er Korission-søen et af mine favoritsteder. Det fredede naturområde er det perfekte sted at slappe af. Vidste du, at den berømte kejserinde Sissi valgte den græske ø Korfu til sit helt private ferieparadis? Hvis du er nysgerrig efter at se kejserindens sommerresidens, skal du tage til Achilleion-paladset. Paladset er omgivet af en pragtfuld have, og herfra har du en mageløs udsigt over øen. Den allersmukkeste udsigt er fra Korfus højeste punkt, Pantokrator-bjerget. Herfra kan man endda skimte Albanien i det fjerne!

Kulinariske rejser på Korfu

Korfu kan byde på de lækreste græske specialiteter som fx feta, snacks med spinat og græske salater. Men Korfu har også lækkerier som sofrito og pastitsáda. Når jeg rejser på Korfu, leder jeg altid efter restauranter, hvor den lokale specialitet bourdéto serveres. Denne rige, sammenkogte ret, med bl.a. hvidfisk, løg og olivenolie, er en fest for alle sanser!

Vejret på Korfu

Korfu befinder sig i det Ioniske hav, ligesom Lefkas og Zakynthos, og har på grund af den lidt mere nordlige beliggenhed et lidt køligere klima end de fleste andre græske øer. Somrene er dog varme med temperaturer over 30 grader. Det fryser næsten aldrig om vinteren, og gennemsnitstemperaturen befinder sig omkring de 13 grader.

Se kortet

Bemærk! De græske myndigheder kræver at alle passagere udfylder en 'Passenger Locator Form' minimum 24 timer inden afrejse. Du kan finde formen her: https://travel.gov.gr/#

Informationen på denne side er omhyggeligt gennemgået af Eliza was here baseret på information givet af danske og hollandske myndigheder. Da retningslinjerne på vores destinationer løbende bliver ændret, frasiger Eliza was here sig ansvaret for eventuelle problemer, der kan opstå ved brug af denne information.

Covid-19 regler ved destinationen

Afstand i offentlige områder
1,5 meter anbefalet
Offentlig transport
Tilladt
Brug af godkendte masker er påkrævet
Max antal personer samlet udendørs
Ubegrænset
Supermarkeder og apoteker
Åbent
Tankstationer
Åbent
Restauranter
Åbent
Borde skal være udenfor og med afstand imellem. Der må være 1 gæst per 2 kvadratmeter. Det maksimale antal gæster ved et bord er 6, undtagen ved familier med små børn. Personale skal bære masker. Dette er også anbefalet til gæster, men ikke påkrævet.
Barer
Åbent
Antal gæster afhænger af antal personer per kvadratmeter.
Butikker
Åbent
Antal gæster afhænger af antal personer per kvadratmeter. I shopping centre er 1 person per 20 kvadratmeter tilladt, og i mindre butikker er 1 person per 10-15 kvadratmeter tilladt. Masker er anbefalet.
Vandland (offentlige)
-
Ingen informationer
Forlystelsesparker
Åbent
Zoologiske haver
Åbent
Strande
Åbent
Begivenheder (indendørs og udendørs)
Ikke tilladt
Museer
Åbent
Wellness
Åbent
Udgangsforbud eller tidspunkter med andre regler
Ingen
Intet salg af alkohol på bestemte tidspunkter
Samme regler som normalt
Diskoteker / natteliv
Maks. 30% af den tilladte kapacitet.
Casinoer
Lukket
Lufthavne
Åbent
Mundbind er påkrævet. Fra 1. juli flyves der til alle rejsemål i Grækenland. Der bliver taget stikprøver af coronatest i lufthavnene. Fra den 1. juli har den græske regering gjort det obligatorisk for alle turister at udfylde en såkaldt Passenger Load Factor-formular maks. 24 timer før ankomst til enhver græsk lufthavn. Hvis du ikke har udfyldt formularen, kan du blive nægtet adgang til Grækenland.
Karantæne
Nej
Ikke påkrævet
COVID-19-test inden afrejse eller karantæne
-
COVID-19-test på destinationen (stikprøve eller alle)
Sundhedserklæring
Brug af mundbind er påkrævet. Passagerer skal bære mundbind under hele opholdet i lufthavnsområderne. Passagerer skal være opmærksom på at de kan blive bedt om at fjerne deres mundbind midlertidigt ved sikkerhed- og identitetskontroller. Brug af mundbind er også obligatorisk under flyvningen samt ved ombordstigning. Alle foranstaltninger er underlagt løbende evaluering og kan blive ændret. De græske myndigheder beder ligeledes indrejsende om at udfylde en særlig sundhedsformular med dine personlige data.
Andre sikkerhedsforanstaltninger for indrejse
Du skal indenfor 24 timer udfylde dette skema: https://travel.gov.gr/#/. Hvis du ikke udfylder det, vil du blive nægtet indrejse til Grækenland og du skal selv bestille en returbillet øjeblikkeligt.
Regler for transfer
Maks. 50% af den tilladte kapacitet. For privat transfer må i maks være 2 personer (eller en familie på maks. 5 personer)

Vigtige corona informationer

Vejret i løbet af din ferie

januar jan
februar feb
marts mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
august aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max. temp.
11ºC
15ºC
19ºC
20ºC
24ºC
30ºC
33ºC
34ºC
27ºC
23ºC
18ºC
14ºC
Min. temp.
2ºC
7ºC
8ºC
10ºC
14ºC
19ºC
21ºC
21ºC
17ºC
13ºC
10ºC
5ºC