Mere end 20 års erfaring med unikke ferier - Gæstebedømmelse 9,1 - Medlem af rejsegarantifond SGR og RID
  1. Home
  2. Grækenland
  3. Karpathos
Karpathos

Ferie Karpathos

Fly information

Steder at besøge på Karpathos

Med sin beliggenhed mellem Rhodos og Kreta var Karpathos et oplagt stop, da jeg var på øhoptur i det ægæiske hav. På denne næststørste ø i øgruppen Dodekaneserne, keder jeg mig aldrig, på trods af den fred og ro, der hersker. Øen veksler mellem grønne bakker, afsidesliggende bugter og hvide bjerglandsbyer. Jeg nyder den maleriske by Olympos; de smalle gader, den lokale arkitektur og de smukke udsigtspunkter fuldender billedet. Med så smukke udsigter er der bestemt grund til, at Karpathos kaldes et paradis for vandrere. Der er masser af stier her, som fører dig til de smukkeste uspolerede steder.Det bjergrige landskab er afvekslet med gyldne strande og klart blåt vand, hvilket gør Karpathos til et fantastisk rejsemål for en badeferie. Jeg foretrækker at slutte dagen ved en af de smukke bugter, som jeg ofte synes at have helt for mig selv. Min favorit? Sandstranden Achata Beach, hvor de imponerende klipper stikker ud af sandet, og hvor vandet er klart blåt.

Kulinarisk rejse gennem Karpathos

Øboerne i Grækenland ved alt om god mad. Under min ferie på Karpathos nyder jeg traditionelle græske specialiteter på de lokale taverner. I løbet af en eftermiddag på stranden er det muligt, at du mødes af duften af friskstegt fisk, for der er masser af taverner nær kysten med udsigt over havet. Her smager souvlaki, gyros og tzatziki uovertruffent godt. Men mine favoritter er de lækre fiskespecialiteter, som f.eks. spaghetti med krabber eller friskbagt fisk fra grillen.

Vejret: kærlighed fra Karpathos

Vejret på Karpathos er meget velegnet til en solferie om sommeren. Somrene er varme og tørre, og vintrene er milde. Sammenlignet med naboøerne i Middelhavet har Karpathos en lavere gennemsnitlig årlig nedbørsmængde. Om sommeren har Karpathos mange solskinsdage uden nedbør. Med en gennemsnitstemperatur på 30 grader om sommeren og 13 timers solskin om dagen er Karpathos det ideelle rejsemål for solelskere.

Karpathos-ferie: oplev denne græske ø

I min lejebil kører jeg ad en snoet bjergvej. Jeg er forbløffet over denne rejse. Hvor er den græske ø Karpathos dog smuk! I denne del af Dodekanes-øgruppen kan du smage og se det gamle Grækenland i hverdagen. Middelalderbyer, hvor kvinderne stadig bærer traditionelle dragter, og hyggelige taverner gemt mellem de grønne bjergskråninger, hvor der serveres lokale specialiteter. I hovedstaden Karpathos by (også kaldet Pigadia af de lokale) nyder jeg de lokale fiskeretter, som er frisk tilberedt til mig. Én ting er slået fast under min fly & drive-ferie på Karpathos: Karpathos har stjålet mit hjerte!

Villaer og lejligheder i mindre skala på Karpathos

På Karpathos har jeg opdaget en række perler, som du udelukkende kan finde hos mig. Hver eneste af dem er et særligt græsk feriehus med panoramaudsigt. Disse steder ligger væk fra mængden af mennesker, så du kan nyde en stille og rolig ferie på Karpathos med masser af privatliv. Det gør det også til et romantisk rejsemål for en bryllupsrejse, hvor I kan trække jer helt tilbage sammen i en luksusvilla, et hyggeligt boutiquehotel eller en autentisk lejlighed.

På de græske øer har jeg unikke indkvarteringer, som alle er små, og derfor er nogle steder hurtigt optaget i sommerferien. Så vær hurtig, hvis du vil booke en ferie til Karpathos. Har du endnu ikke besluttet dig for, hvor du vil hen? Du kan også kigge på mine seneste opdagelser eller mine last minute-rejser til Grækenland, hvis du snart vil afsted på ferie.

Flyv og kør på Karpathos

Godt at vide: En flyrejse til Karpathos inkluderer altid en lejebil, indkvartering og fly.

Se kortet

Mine opdagelser væk fra mængden

Vejret i løbet af din ferie

januar jan
februar feb
marts mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
august aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max. temp.
17ºC
17ºC
19ºC
21ºC
26ºC
28ºC
30ºC
30ºC
28ºC
24ºC
22ºC
17ºC
Min. temp.
12ºC
13ºC
13ºC
14ºC
19ºC
22ºC
24ºC
25ºC
23ºC
19ºC
16ºC
13ºC