Gennem mine rejser til Grækenland har den græske kultur, såvel som det græske køkken, fået en helt særlig plads i mit hjerte. Jeg bliver altid modtaget med ægte græsk gæstfrihed, ligegyldigt hvor jeg kommer. Jeg har forelsket mig i de autentiske bjerglandsbyer og i de idylliske strande. Prøv en lokal mezze på en taverna, eller smag de græske traditionelle småretter, som den lokale befolkning gæstfrit deler med dig.
Jeg møder kun sjældent mennesker, der ikke holder af Grækenland. Landet er rigt på kultur og du finder arkæologiske udgravninger spredt over hele landet. Jeg trækker gerne i vandrestøvlerne og tager på opdagelse i den græske historie. På Kreta har du sikkert hørt om Knossos, én af de ældste oldtidsbyer i Europa. Men har du også hørt om Kretas anden oldtidsby, Phaistos? En anden gammel by, som er ét af mine yndlingssteder, er Rhodos-by på Rhodos. De smalle gader i den gamle bydel er utroligt hyggelige, og på havnen kan du nyde middelhavssolen til fulde på en lille taverna. På Grækenlands fastland finder du en region, som stadig er ukendt for de fleste, nemlig Epirus. Her nyder jeg især at vandre i den storslåede natur i Vikos-Aoös Nationalpark.
Jeg elsker at nyde de forskellige lokale græske køkkener under mine ferier i Grækenland. Jeg har for eksempel skønne minder fra Korfu, hvor jeg har nydt dejlige middage i godt selskab. Jeg starter gerne med Kalamátaoliven og den friske græske øl kaldet Fix. Til forret vælger jeg gerne tzatziki, feta og tamarasalat med friskbagt pitabrød. Man næsten ikke komme uden om en lækker, hjemmelavet moussaka til hovedret. Prikken over i’et efter et godt kulinarisk måltid er nationaldrikken Ouzo, en lækker drink baseret på anis. Du kan stifte bekendtskab med alle mulige unikke retter i de forskellige dele af Grækenland. Jeg har fx nydt en skøn chaniotiki boureki på Kreta, men har aldrig fået denne ret serveret andre steder i Grækenland. Her under kan du få inspiration til, hvilken af de græske regioner din næste græske ferie skal gå til.