Mere end 20 års erfaring med unikke ferier - Gæstebedømmelse 9,1 - Medlem af rejsegarantifond SGR og RID
  1. Home
  2. Cypern
Cypern

Ferie Cypern

Ferier til Cypern

“Cabin crew, please prepare for landing”. Mens flyet langsomt begynder at dale, kigger jeg nysgerrigt ud ad mit lille vindue. Et turkisblåt hav og udstrakte strande kommer til syne under mig. Wauw! Da jeg træder ind i ankomsthallen, står min gode veninde Helena allerede og venter på mig. “Dejligt at se dig, Eliza! Jeg skal nok vise dig alle de smukke steder her på øen!”. Hun tager mig med til det arkæologiske Choirokoitia, Aphrodites klippe, og Troödos-bjergene. Efter en dag med masser af nye indtryk føler jeg mig træt, men glad og taknemmelig. Jeg kan næsten ikke vente med at gå på opdagelse og lære flere af Cyperns hemmeligheder at kende.

Seværdigheder på Cypern

Cypern er egentlig ét stort museum med opgravninger og ruiner på næsten hvert eneste gadehjørne. Jeg ser det med egne øjne, da min veninde Helena viser mig alle de billedskønne steder på øen. Jeg nyder den cypriotiske natur (tør, men alligevel grøn og med masser af blomster), kulturen og øens særpræg. I Troödos-bjergene tager vi på pragtfude vandreture i naturen og besøger de historiske landsbyer. Cypern er så alsidig, at man opdager noget nyt hver eneste gang, man gæster øen. Bemærk: På Cypern kører man i venstre side!

Mad og drikke på Cypern

Det cypriotiske køkken byder på retter, der er præget af indflydelse fra mange forskellige lande. Man smager det græske, tyrkiske, italienske og engelske køkken i retterne. Hvis du kan lide næsten enhver slags mad, så er Cypern lige stedet for dig! Har du svært ved at vælge på menukortet (det har jeg altid), er det en god ide at bestille meze . Det er et miks af små typiske, cypriotiske retter, og på den måde kan du smage alle husets specialiteter i et måltid. Eller prøv halloumi (dejlig frisk gedeost), friske tomater, appelsiner og store oliven, der nydes med en flaske cypriotisk vin. Mmmm!

Vejret på Cypern

Det er næsten altid godt vejr på Cypern. Fra midt i maj til midt i oktober er det med øens mange solskinstimer en af de varmeste øer i Europa. Den meste nedbør falder i november t/m april. Om sommeren kan temperaturen inde midt på øen løbe op til 40 grader. Der er heldigvis nok af muligheder for at tage en svalende dukkert, for de pragtfulde strande er altid inden for rækkevidde.

Se kortet

Mine opdagelser væk fra mængden

Vejret i løbet af din ferie

januar jan
februar feb
marts mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
august aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max. temp.
13ºC
17ºC
19ºC
19ºC
25ºC
28ºC
36ºC
33ºC
30ºC
25ºC
19ºC
16ºC
Min. temp.
3ºC
9ºC
10ºC
9ºC
14ºC
17ºC
22ºC
21ºC
19ºC
13ºC
10ºC
10ºC

Opdag regionerne