1. Home
  2. Cypern
Cypern

Ferie Cypern

Ferier til Cypern

“Cabin crew, please prepare for landing”. Mens flyet langsomt begynder at dale, kigger jeg nysgerrigt ud ad mit lille vindue. Et turkisblåt hav og udstrakte strande kommer til syne under mig. Wauw! Da jeg træder ind i ankomsthallen, står min gode veninde Helena allerede og venter på mig. “Dejligt at se dig, Eliza! Jeg skal nok vise dig alle de smukke steder her på øen!”. Hun tager mig med til det arkæologiske Choirokoitia, Aphrodites klippe, og Troödos-bjergene. Efter en dag med masser af nye indtryk føler jeg mig træt, men glad og taknemmelig. Jeg kan næsten ikke vente med at gå på opdagelse og lære flere af Cyperns hemmeligheder at kende.

Seværdigheder på Cypern

Cypern er egentlig ét stort museum med opgravninger og ruiner på næsten hvert eneste gadehjørne. Jeg ser det med egne øjne, da min veninde Helena viser mig alle de billedskønne steder på øen. Jeg nyder den cypriotiske natur (tør, men alligevel grøn og med masser af blomster), kulturen og øens særpræg. I Troödos-bjergene tager vi på pragtfude vandreture i naturen og besøger de historiske landsbyer. Cypern er så alsidig, at man opdager noget nyt hver eneste gang, man gæster øen. Bemærk: På Cypern kører man i venstre side!

Mad og drikke på Cypern

Det cypriotiske køkken byder på retter, der er præget af indflydelse fra mange forskellige lande. Man smager det græske, tyrkiske, italienske og engelske køkken i retterne. Hvis du kan lide næsten enhver slags mad, så er Cypern lige stedet for dig! Har du svært ved at vælge på menukortet (det har jeg altid), er det en god ide at bestille meze . Det er et miks af små typiske, cypriotiske retter, og på den måde kan du smage alle husets specialiteter i et måltid. Eller prøv halloumi (dejlig frisk gedeost), friske tomater, appelsiner og store oliven, der nydes med en flaske cypriotisk vin. Mmmm!

Vejret på Cypern

Det er næsten altid godt vejr på Cypern. Fra midt i maj til midt i oktober er det med øens mange solskinstimer en af de varmeste øer i Europa. Den meste nedbør falder i november t/m april. Om sommeren kan temperaturen inde midt på øen løbe op til 40 grader. Der er heldigvis nok af muligheder for at tage en svalende dukkert, for de pragtfulde strande er altid inden for rækkevidde.

Se kortet

Corona informationer

Informationen på denne side er omhyggeligt gennemgået af Eliza was here baseret på information givet af danske og hollandske myndigheder. Da retningslinjerne på vores destinationer løbende bliver ændret, frasiger Eliza was here sig ansvaret for eventuelle problemer, der kan opstå ved brug af denne information.

COVID-19 regler ved destinationen

Afstand i offentlige områder
2 meter
Mundbind er forpligtet (inkl. ved swimmingpools og på stranden)
Mundbind
Ja

Mundbind er påkrævet for alle over 12 år i offentligheden (gælder også i kirker, butikker, supermarkeder, apoteker, hospitaler, ved swimmingpools og på stranden) Ved overtrædelse af påbuddet får man en bøde på € 300,- .

For børn i alderen 6 - 12 år er det valgfrit om man vil benytte sig af mundbind.

Covid-test inden afrejse
Ja
Du skal tage en test, hvis du kommer fra en rød eller orange destination. Rejsende fra en grøn destination er undtaget. PCR test er påkrævet 72 timer inden afrejse. Hvis testen ikke er mulig inden afrejse, kan denne tages ved ankomst mod betaling (omkring €60). Du skal herefter selvisoleres i din indkvartering indtil testresultaterne er tilgængelige (senest 24 timer efter). Testen kan udføres via KLM Health Services, mere information findes her: www.coronalab.eu
Covid-test på destinationen
Ja

Er du rejsende fra et land der er RØD er en test ved ankomst obligatorisk. Omkostningerne til denne test er ca. 30 euro og skal betales af den rejsende. Resultatet af testen sendes på besked indenfor 3 timer. 

Et antal rejsende bliver tilfældigt bedt om at tage en COVID-19-test, uanset hvor de kommer fra. (Gælder ikke børn under 12 år). Omkostningerne ved denne test dækkes af den cyperske regering. Ved et positivt resultat skal du i karantæne i 10 dage. Der er stillet et hospital til rådighed for rejsende.

Covid-test ved hjemrejse
Nej
Sundhedserklæring
Ja
Karantæne
Nej
Maksimalt antal personer udendørs
Ja
Maksimum 2 sammen. (Gælder ikke sammen med mindreårige børn)
Deling af bolig med personer uden for ens egen husstand?
Ja
Udgangsforbud eller andre regler for tidspunkter?
Ja

Der er udgangsforbud mellem kl.21 og 05. Essentielle køb er tilladt (handle ind, sport, apotek m.m.) 1 gang om dagen ved at ringe til 00357-22 285777.

Rejser mellem distrikter er kun tilladt ved essentielle køb og må ikke overstige 3 timer.

Restauranter
Lukket
*Mulighed for Take-away/levering indtil kl. 20.30 Kun siddende gæster. Max 75 personer indendørs og 150 udendørs. Maks. 6 personer ved hvert bord. Derudover skal der bæres mundbind medmindre man sidder og spiser/drikker. Der skal holdes afstand. Restauranterne lukker kl. 22.30.
Barer
Lukket
Kun siddende gæster. Max 75 personer indendørs og 150 udendørs. Maks. 6 personer ved hvert bord. Derudover skal der bæres mundbind medmindre man sidder og spiser/drikker. Der skal holdes afstand. Barerne lukker kl. 22.30.
Klubber, Natteliv
Lukket
Butikker
Delvis åben
Der skal bæres mundbind. Obligatorisk for voksne og børn fra 12 år.
Shoppingcentre har lukket.
Supermarkeder og apoteker
Åbent
Mundbind er påkrævet for alle over 12 år (Valgfrit mellem 6 og 11 år)
Intet salg af alkohol på bestemte tidspunkter?
Nej
Aktiviteter, attraktioner og seværdigheder
Nej
*Museum og fitness er åben.
Begivenheder (indendørs og udendørs)
Nej
Strande
Åbent
*Kun åben for sportsaktiviteter Afstand på 4 meter mellem hver parasol og 2 meter mellem hver seng skal overholdes.
Lufthavne
Åbent
Kun adgang for rejsende og personale. Mundbind og handsker er påkrævet. Hånddesinfektion er tilgængeligt alle vegne. Fly pas til Cypern er påkrævet: www.cyprusflightpass.gov.cy Temperaturmåling og tilfældig testning ved ankomst.
Regler for transfer
Ja
Offentlig transport og taxi
Tilladt
Mundbind er påkrævet. Taxi - maks. 2 personer (eller 50% af kapaciteten)
Tankstationer
Åbent
Andre sikkerhedsforanstaltninger for indrejse
Ja
Det cyperske flightpass kan anmodes 24 timer inden afrejse
Godt at vide
Ja

www.cyprusflightpass.gov.cy 

På nuværende tidspunkt er Cypern under lockdown.

Opdagelser væk fra mængden

Opdag regionerne