1. Home
  2. Cypern
Cypern

Ferie Cypern

Ferier til Cypern

“Cabin crew, please prepare for landing”. Mens flyet langsomt begynder at dale, kigger jeg nysgerrigt ud ad mit lille vindue. Et turkisblåt hav og udstrakte strande kommer til syne under mig. Wauw! Da jeg træder ind i ankomsthallen, står min gode veninde Helena allerede og venter på mig. “Dejligt at se dig, Eliza! Jeg skal nok vise dig alle de smukke steder her på øen!”. Hun tager mig med til det arkæologiske Choirokoitia, Aphrodites klippe, og Troödos-bjergene. Efter en dag med masser af nye indtryk føler jeg mig træt, men glad og taknemmelig. Jeg kan næsten ikke vente med at gå på opdagelse og lære flere af Cyperns hemmeligheder at kende.

Seværdigheder på Cypern

Cypern er egentlig ét stort museum med opgravninger og ruiner på næsten hvert eneste gadehjørne. Jeg ser det med egne øjne, da min veninde Helena viser mig alle de billedskønne steder på øen. Jeg nyder den cypriotiske natur (tør, men alligevel grøn og med masser af blomster), kulturen og øens særpræg. I Troödos-bjergene tager vi på pragtfude vandreture i naturen og besøger de historiske landsbyer. Cypern er så alsidig, at man opdager noget nyt hver eneste gang, man gæster øen. Bemærk: På Cypern kører man i venstre side!

Mad og drikke på Cypern

Det cypriotiske køkken byder på retter, der er præget af indflydelse fra mange forskellige lande. Man smager det græske, tyrkiske, italienske og engelske køkken i retterne. Hvis du kan lide næsten enhver slags mad, så er Cypern lige stedet for dig! Har du svært ved at vælge på menukortet (det har jeg altid), er det en god ide at bestille meze . Det er et miks af små typiske, cypriotiske retter, og på den måde kan du smage alle husets specialiteter i et måltid. Eller prøv halloumi (dejlig frisk gedeost), friske tomater, appelsiner og store oliven, der nydes med en flaske cypriotisk vin. Mmmm!

Vejret på Cypern

Det er næsten altid godt vejr på Cypern. Fra midt i maj til midt i oktober er det med øens mange solskinstimer en af de varmeste øer i Europa. Den meste nedbør falder i november t/m april. Om sommeren kan temperaturen inde midt på øen løbe op til 40 grader. Der er heldigvis nok af muligheder for at tage en svalende dukkert, for de pragtfulde strande er altid inden for rækkevidde.

Se kortet

Corona informationer

Informationen på denne side er omhyggeligt gennemgået af Eliza was here baseret på information givet af danske og hollandske myndigheder. Da retningslinjerne på vores destinationer løbende bliver ændret, frasiger Eliza was here sig ansvaret for eventuelle problemer, der kan opstå ved brug af denne information.

COVID-19 regler ved destinationen

Afstand i offentlige områder
2 meter
Mundbind er forpligtet (inkl. ved swimmingpools og på stranden)
Mundbind
Ja

Mundbind er påkrævet for alle over 12 år i offentligheden både inde- og udendørs (fx. transport, kirker, butikker, supermarkeder, apoteker, hospitaler)  Ved overtrædelse af påbuddet får man en bøde på € 300,- .

Bemærk: Påbuddet er ikke gældende ved besøg på restauranter, fysiske aktiviteter, swimmingpools og på stranden.

For børn i alderen 6 - 12 år er det valgfrit om man vil benytte sig af mundbind.

Påkrævet dokumentation inden ankomst
Ja

* Alle passagerer, der rejser til Cypern skal være i besiddelse af et Cyprus Flight Pass, som du kan finde her  (Kan tidligst udfyldes 24 timer inden ankomst)
* Alle rejsende, der ankommer til Cypern uden et Cyprus Flight Pass vil blive pålagt en bøde på 300 euro
* Børn under 18 år skal også have udfyldt et Cyprus Flight Pass (skal underskrives af forældre)

 PCR-test er påkrævet senest 48 timer inden ankomst, hvis du kommer fra et land der er kategoriet "rød eller orange". Børn under 12 år er undtaget fra PCR-testen.

Danmark er pt. orange.

Covid-test på destinationen ved ankomst
Delvis
Et antal rejsende bliver tilfældigt bedt om at tage en COVID-19-test, uanset hvor de kommer fra. (Gælder ikke børn under 12 år). Omkostningerne ved denne test dækkes af den cyperske regering. Ved et positivt resultat skal du i karantæne i 10 dage. Der er stillet et hospital til rådighed for rejsende.
Påkrævet dokumentation på destinationen ved hjemrejse (restriktioner på destinationen)
Nej
Påkrævet dokumentation på destinationen ved hjemrejse (restriktioner i hjemlandet)
Ja
Alle rejsende over 15 år fra orange og gule lande vil få foretaget en test ved ankomst til Danmark. Testen er gratis.
Karantæne ved ankomst til destinationen
Delvis

(Ikke relevant for rejsende fra grønne og orange lande). Kategori RØD: Det forventes, at testresultater vil blive givet inden for få timer efter ankomst. Indtil da bliver rejsende bedt om at blive på deres indkvartering.

Danmark er pt. orange.

Maksimalt antal personer udendørs
Nej
Deling af bolig med personer uden for ens egen husstand?
Ja
Udgangsforbud eller andre regler for tidspunkter?
Nej
Restauranter
Åben
Bemærk: Kun siddende gæster. Maks. 8 personer ved hvert bord. Maks antal personer hos spisestedet kommer an på m2. Derudover skal der bæres mundbind medmindre man sidder og spiser/drikker. Der skal holdes afstand. Restauranterne lukker kl. 22.45. Cypress Flight Pass er påkrævet ved indendørs servering.
Barer
Åben
Bemærk: Kun siddende gæster. Maks. 8 personer ved hvert bord. Derudover skal der bæres mundbind medmindre man sidder og spiser/drikker. Der skal holdes afstand. Barerne lukker kl. 22.45. Cypress Flight Pass er påkrævet ved indendørs servering.
Klubber, Natteliv
Åben
 Bemærk: Kun siddende gæster. Maks. 8 personer ved hvert bord. Cypress Flight Pass er påkrævet ved indendørs servering.
Supermarkeder og apoteker
Åbent
Mundbind er påkrævet for alle over 12 år (Valgfrit mellem 6 og 11 år)
Aktiviteter, attraktioner og seværdigheder
Ja

Teater + biograf maks. 50 personer

Museum, kunstgalleri og fitness er åben.

Begivenheder (indendørs og udendørs)
Nej
Regler for transfer
Ja
100% af kapaciteten i tourbusser tilladt. Mundbind er påkrævet.
Offentlig transport og taxi
Tilladt
Mundbind er påkrævet. 100% af kapaciteten i busser tilladt. Ingen maks. antal personer i taxi dog skal sædet ved siden af chaufføren være fri.
Strande
Delvis åben
Afstand på 4 meter mellem hver parasol og 2 meter mellem hver seng skal overholdes.

Opdagelser væk fra mængden

Opdag regionerne