1. Home
  2. Cypern
Cypern

Ferie Cypern

Ferier til Cypern

“Cabin crew, please prepare for landing”. Mens flyet langsomt begynder at dale, kigger jeg nysgerrigt ud ad mit lille vindue. Et turkisblåt hav og udstrakte strande kommer til syne under mig. Wauw! Da jeg træder ind i ankomsthallen, står min gode veninde Helena allerede og venter på mig. “Dejligt at se dig, Eliza! Jeg skal nok vise dig alle de smukke steder her på øen!”. Hun tager mig med til det arkæologiske Choirokoitia, Aphrodites klippe, og Troödos-bjergene. Efter en dag med masser af nye indtryk føler jeg mig træt, men glad og taknemmelig. Jeg kan næsten ikke vente med at gå på opdagelse og lære flere af Cyperns hemmeligheder at kende.

Seværdigheder på Cypern

Cypern er egentlig ét stort museum med opgravninger og ruiner på næsten hvert eneste gadehjørne. Jeg ser det med egne øjne, da min veninde Helena viser mig alle de billedskønne steder på øen. Jeg nyder den cypriotiske natur (tør, men alligevel grøn og med masser af blomster), kulturen og øens særpræg. I Troödos-bjergene tager vi på pragtfude vandreture i naturen og besøger de historiske landsbyer. Cypern er så alsidig, at man opdager noget nyt hver eneste gang, man gæster øen. Bemærk: På Cypern kører man i venstre side!

Mad og drikke på Cypern

Det cypriotiske køkken byder på retter, der er præget af indflydelse fra mange forskellige lande. Man smager det græske, tyrkiske, italienske og engelske køkken i retterne. Hvis du kan lide næsten enhver slags mad, så er Cypern lige stedet for dig! Har du svært ved at vælge på menukortet (det har jeg altid), er det en god ide at bestille meze . Det er et miks af små typiske, cypriotiske retter, og på den måde kan du smage alle husets specialiteter i et måltid. Eller prøv halloumi (dejlig frisk gedeost), friske tomater, appelsiner og store oliven, der nydes med en flaske cypriotisk vin. Mmmm!

Vejret på Cypern

Det er næsten altid godt vejr på Cypern. Fra midt i maj til midt i oktober er det med øens mange solskinstimer en af de varmeste øer i Europa. Den meste nedbør falder i november t/m april. Om sommeren kan temperaturen inde midt på øen løbe op til 40 grader. Der er heldigvis nok af muligheder for at tage en svalende dukkert, for de pragtfulde strande er altid inden for rækkevidde.

Se kortet

Informationen på denne side er omhyggeligt gennemgået af Eliza was here baseret på information givet af danske og hollandske myndigheder. Da retningslinjerne på vores destinationer løbende bliver ændret, frasiger Eliza was here sig ansvaret for eventuelle problemer, der kan opstå ved brug af denne information.

Covid-19 regler ved destinationen

Afstand i offentlige områder
Ja
3 kvadratmeter indenfor og 2 kvadratmeter udenfor. Maske er påkrævet når afstanden ikke kan overholdes.
Offentlig transport
Tilladt
Brug af godkendte masker er påkrævet indendørs og hvor afstand ikke kan overholdes.
Max antal personer samlet udendørs
10 personer
Supermarkeder og apoteker
Åbent
Det anbefales at bære maske
Tankstationer
Åbent
Restauranter
Åbent
Maksimalt 10 personer per bord. Lokale hygiejneregler og afstandsregler skal overholdes.
Barer
Åbent
Op til 75 personer indendørs eller op til 150 personer udendørs. Afstand skal overholdes. Det er påkrævet at sidde ved et bord.
Butikker
Åbent
Vandland (offentlige)
Åbent
Forlystelsesparker
Åbent
Indendørsparker er lukket
Zoologiske haver
Åbent
Strande
Åbent
Afstand på 4 meter mellem hver parasol og 2 meter mellem hver seng skal overholdes.
Begivenheder (indendørs og udendørs)
Tilladt
75 personer indendørs eller 150 personer udendørs. Bryllupper og festivaler er endnu ikke tilladt.
Museer
Åbent
Wellness
Åbent
Det er muligt at benytte skønhedsbutikker, frisører, m.m.
Udgangsforbud eller tidspunkter med andre regler
Ingen
Intet salg af alkohol på bestemte tidspunkter
Samme regler som normalt
Diskoteker / natteliv
Lukket
Casinoer
Lukket
Lufthavne
Åbent
Påkrævet brug af maske og afmåling af temperatur.

Opdagelser væk fra mængden